Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 07

Kasdien prisigerti po darbo su kolegomis – keista Japonijos alkoholio kultūros dalis

Lietuva prieš kelerius metus buvo sukrėsta, kai pagal PSO duomenis paaiškėjo, jog esame viena daugiausia pasaulyje išgeriančių tautų. Tenka pripažinti, kad turime bėdų su alkoholio vartojimo kultūra, nors reikalai ir keičiasi į gerąją pusę – tai rodo didėjantys kokybiškų, brangių ir mažėjantys pigiausių alkoholinių gėrimų pardavimai. Tai neturėtų mūsų paguosti, tačiau ne tik Rusijos gyventojai, seniai garsėjantys kaip mėgstantys ir galintys daug išgerti, turi problemų su alkoholio vartojimu.
Alkoholis
Alkoholis / 123RF.com nuotr.

Japonija, nors turi stiprią ekonomiką, vieną aukščiausių aukštojo išsilavinimo rodiklių pasaulyje ir rafinuotą kultūrą, sunkiai geba sutramdyti nesaikingą alkoholio vartojimą kultūrą.

Japonai daug geria?

Jau pirmieji įrašai, kuriuos galima rasti kinų raštuose, liudija, kad japonai mėgo išgerti. 3 mūsų eros amžiaus Japonijos salų gyventojas buvo apibūdinamas kaip irzlus, piktas ir beveik visad išgėręs. Geriama buvo visomis įmanomomis progomis, pradedant derliaus surinkimo šventėmis, baigiant laidotuvėmis.

Tiesa, tai japonų visiškai neišskiria iš kitų tautų, kadangi daugeliui senovės kultūrų alkoholis ne tik kad buvo kasdienis reikalas, bet daugumos laikytas ir labai naudingu, tik naudą žmogui nešančiu dalyku.

Šalis turi didžiulę alkoholio industriją, o pasauliui bene geriausiai žinomas japoniškas gėrimas yra sakė, kurią galima laikyti kažkuo panašiu į vyną, gaminamą iš ryžių. Dvidešimtame amžiuje japonai pradėjo gaminti ir škotiško stiliaus salyklinį ir grūdinį viskį, ir šiuo metu dėl didelės paklausos šio gėrimo kainos auga kaip ant mielių.

Alkoholio kompanijos jau seniai praplėtė savo veiklos sferas ir įtakas už Japonijos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas