Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 27

Kaune kasmet prieglaudose atsiduria apie 2 tūkst. gyvūnų: kviečia susipažinti

Gyvūnų globėjų asociacija, ragindama kauniečius rūpintis beglobiais gyvūnais, kviečia į susitikimą su prieglaudų augintiniais. Liepos 27-ąją prekybos centre „Molas“ kauniečiai galės susipažinti su beglobiais gyvūnais, atrasti naują šeimos narį ar tiesiog pabendrauti su dėmesio stokojančiais keturkojais, – informuojama „Molo“ pranešimu spaudai.
Beglobis gyvūnas
Beglobis gyvūnas / Prekybos centro „Molo“ nuotr.

„Vien Kaune praėjusiais metais prieglaudose atsidūrė beveik 2 tūkst. gyvūnų ir, deja, šis skaičius kasmet vis didėja. Nepaisant mūsų visų pastangų, Lietuvoje daugėja nuskriaustų, išmestų, sužalotų gyvūnų. Tad be kasdienės įtemptos veiklos – gyvūnų gelbėjimo ir jų naujų namų paieškos, stengiamės rengti ir kuo daugiau edukacinių projektų, kad situacija keistųsi iš esmės“, – pasakoja Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė Eglė Mulevičiūtė.

Pasak jos, tokie renginiai padeda ne tik ugdyti atsakingesnį lietuvių požiūrį į mažuosius keturkojus draugus, bet ir rasti naujus namus globos namų augintiniams: „Matome, kad po kiekvieno tokio renginio vėliau prieglaudose apsilanko daugiau žmonių ir bent keli šuneliai ar kačiukai išvažiuoja į naujus namus. Pastebėjome, kad beglobius gyvūnus noriau priglaudžia iš tolėliau atvykę žmonės – miestą supančių mažesnių miestelių ir gyvenviečių.“

E.Mulevičiūtė pabrėžia, kad tokiuose renginiuose laukiami ne tik tie, kurie jau svarsto turėti augintinį.

„Žmonės gali labai daug prisidėti vien savo apsilankymu ir bendravimu – šie gyvūnai yra išsiilgę dėmesio, švelnaus prisilietimo ar žaidimo su žmogumi. Tad vien jūsų dėmesys jiems jau būtų didžiulis įvykis ir pagalba“, – patikino ji.

„Molo“ valdytoja Indrė Januševičiūtė pastebi, kad tokių susitikimų nauda ir teigiamos emocijos – abipusės: „Ne vien keturkojai tokių renginių metu tampa laimingesni – prekybos centro lankytojai ir darbuotojai tokiomis dienomis taip pat išeina pakylėti po gyvūnų terapijos seansų. Štai vienos mūsų parduotuvės darbuotoja ryte eidama į darbą nė nenumanė, kad vakare grįš su mintimis apie naują geriausią draugą ir po kelių dienų važiuos į prieglaudą tvarkyti globos dokumentų“.

Liepos 27-ąją 12-16 valandomis Kauno prekybos centre „Molas“ lankytojų lauks apie 10 gyvūnų. Galima bus pabendrauti su keturkojais, susipažinti su gyvūnų globos organizacijų veikla ar prisidėti gerinant beglobių gyvenimą – paremti jų gydymą ar išlaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito