Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 22

Vasarą erzina musės? Patikrinti būdai, kaip jų atsikratyti

Kenkėjų ekspertas pasidalijo paprastu triuku, kuris šią vasarą padės išvyti muses iš jūsų namų be jokių aštrių cheminių medžiagų, be to – jis itin pigus.
Kaip atbaidyti įkyriąsias muses?
Kaip atbaidyti įkyriąsias muses? / 123RF.com nuotr.

Mėgstate mėgautis saule ir atverti langus, kad pakvėpuotumėte grynu oru? Tačiau atviri langai taip pat reiškia, kad į jūsų namus labai lengvai prasmunka erzinančios musės, rašoma mirror.co.uk.

Laimei, yra paprastas būdas, kaip sustabdyti muses, kad jos neskraidytų aplink maistą virtuvėje arba priešais jūsų veidą. Ir tam nereikia brangių cheminių priemonių.

Viena iš gudrybių, galinčių greitai atbaidyti muses – ant palangės laikyti vazonėlį su augančiomis mėtomis, nes tai vienas iš kvapų, kurių musės nekenčia.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mėtos
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mėtos

Taip pat galite jas atbaidyti pipirmėčių aliejumi, tačiau tai kainuos šiek tiek brangiau. Pasak kenkėjų eksperto Jordano Fosterio iš „Fantastic Pest Control“, viskas, ko reikia, kad musės būtų atbaidytos, – tai keletas vatos kamuoliukų ir ant jų užlašintas eterinis aliejus.

Musės nemėgsta daugelio eterinių aliejų kvapų: pipirmėčių, levandų, eukaliptų, citrinžolių. O jei po ranka neturite jokių aliejų, galite naudoti patikimąjį baltąjį actą.

Kalbėdamas su „The Express“, J.Fosteris sakė: „Stiprus eterinių aliejų, tokių kaip pipirmėčių, eukaliptų, levandų ir citrinžolių kvapas atbaido muses ir padės jas išnaikinti. Actas taip pat gali būti veiksmingas – purkšdami vandens ir baltojo acto mišinį namuose arba naudodami jį paviršiams valyti, atbaidysite muses. Kai kurios žolelės ir prieskoniai, pavyzdžiui, bazilikai, mėtos, rozmarinai ir gvazdikėliai savo stipriu aromatu atbaido muses.“

123RF.com nuotr./Priekoniniai augalai
123RF.com nuotr./Priekoniniai augalai

Jei norite ilgalaikio sprendimo, kuris taip pat gali suteikti sodui spalvų, J.Fosteris siūlo pasodinti levandų, nes pats augalas taip pat atbaido muses.

Dar galite sodinti serenčius ir įvairias stipriai kvepiančias žoleles, kurias galite laikyti kaip augalus arba naudoti maistui.

Kas dar gali padėti? Kai kurie renkasi lipnius lapelius ir juosteles musėms gaudyti, taip pat galite įsirengti specialius tinklelius ant langų, kurie apskritai padės išvengti musių invazijos jūsų namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas