Jums reikės:
- senų šilkinių kaklaraiščių (arba šilkinio audinio skiaučių),
- balto medvilninio audinio,
- gumelių ar siūlų,
- žirklių,
- puodo,
- vandens,
- acto,
- kiaušinių.
Kaip viską daryti?
- Pirmiausia nuplaukite kiaušinius – sumerkite į vandenį su actu (2 valg. šaukštai) ir palikite keletui minučių. Ištraukę kiaušinius kruopščiai nušluostykite, nusausinkite.
- Susikarpykite kaklaraiščio skiauteles, kad į jas tilptų suvynioti kiaušinį. Tą patį padarykite ir su baltu medvilniniu audeklu. Taigi pirmiausia kiaušinį suvyniokite į šilkinio kaklaraiščio skiautę (geroji pusė turi liestis su kiaušinio lukštu), tada – į baltą audinį, o galą užvyniokite gumute arba užriškite siūlu.
- Paruoštus dažyti kiaušinius dėkite į puodą, pripilkite vandens, porą valgomųjų šaukštų acto ir virkite apie 15 minučių.
- Išvirtus kiaušinius išvyniokite, nusausinkite ir, jei norite blizgaus lukšto, suvilgykite gabalėlį vatos ar popierinio rankšluosčio alyvuogių aliejumi ir patepkite juo kiaušinius.
O čia galėsite rasti kitų kiaušinių marginimo būdų: