„Ant šv.Velykų stalo svarbiausi, žinoma, margučiai! O ar jau žinote, kaip juos marginsite? Gal šiemet norite paeksperimentuoti su vašku?
Kviečiame susipažinti su šauniąja Agne, kuri papasakos ir parodys, kaip paprastą kiaušinį paversti įspūdingu margučiu“, – sako Lietuvos liaudies buities muziejaus specialistai.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kas parašyta ant margučių: susipažinkite su tradiciniais raštais ir jų reikšmėmis
Mokomajame vaizdo siužete kalbama ne tik apie patį marginimą vašku, tačiau ir apie tai, kaip kiaušinius nudažyti. Pavyzdžiui, kiaušinį galima „užkasti“ dubenyje su burokėliais arba panardinti jį į puodą:
„Tai senovinis dažas, vadinamas gelažūnais. Tam reikia juodalksnio žievės, kurią gerai paviriname. Tuomet primetame surūdijusių gelžgalių“, – sako Agnė.