Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Klaipėdoje kuriamas verslias moteris vienijantis klubas

Klaipėdoje kuriamas pirmasis moterų klubas, skirtas padrąsinti moteris įgyvendinti savo svajones, verslo idėjas, skatinti jų pasitikėjimą savimi, savarankiškumą, verslumą ir lyderystę.
Diana Blažaitienė kuria verslių Klaipėdos krašto moterų klubą.
Diana Blažaitienė kuria verslių Klaipėdos krašto moterų klubą. / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Verslas

„Dažnai tenka susidurti su moterimis, kurios abejoja ne tik savo verslo idėja, bet ir savimi. Tokias moteris svarbu įkvėpti ir padrąsinti žengti pirmyn. Kiekviena moteris yra unikali ir turi savo stiprybių, tik reikia išmokti jas atskleisti ir pateikti kaip privalumą,“ – pranešime spaudai cituojama klubo moterims Klaipėdoje įkūrėja Diana Blažaitienė.

Ji yra įkvepiantis pavyzdys kiekvienam: kelių verslų savininkė, kelių verslo klubų vadovė. D. Blažaitienė vadovauja tarptautinei personalo valdymo ir atrankų kompanijai „Soprana Personnel International“, ji įkūrė vaikų verslumo ugdymo mokyklas „MiniBoss“ Lietuvoje ir Latvijoje, yra pasaulinės verslo ryšių ir rekomendacijų organizacijos BNI verslo klubo „Memel“ direktorė, o dabar jos iniciatyva kuriamas moterų klubas „BNI Kopa“.

D. Blažaitienė siekia suburti šiuolaikines, palaikančias viena kitą, bendradarbiaujančias ir savo tikslų drąsiai siekiančias moteris, nebijančias įnešti naujų vėjų į nusistovėjusį visuomenės požiūrį.

Verslininkė teigia, kad reikia panaikinti vis dar kai kur sklandantį mitą, kad moteris ir verslas – sunkiai suderinamas derinys.

Suteiksime moterų svajonėms sparnus

„Suteiksime moterų svajonėms sparnus“, – šypsosi klubo moterims pajūryje įkūrėja.

D. Blažaitienė iš savo patirties žino, kad žengti pirmuosius žingsnius versle – visada sudėtingiausia. Todėl artimųjų ar bendraminčių palaikymas yra bene svarbiausias faktorius, lemiantis, ar pasiseks įgyvendinti svajonę.

Verslininkė neslepia pati kadaise patyrusi savo klientų bankrotą, dėl kurio didelių nuostolių patyrė ir jos įmonė. Tačiau Diana net nesvarstė sustoti, rado naujų jėgų ir ryžto žengti toliau. Tapusi kelių sėkmingų verslų savininke, moteris drąsina, kad nereikia bijoti suklysti, bet reikia bijoti neįgyvendinti savo svajonių ir paskui dėl to gailėtis.

„Dažnai moterys, pavyzdžiui, po motinystės atostogų, nebenori sugrįžti į savo buvusią darbovietę, bet trokšta save realizuoti ir sukurti verslą, kad laisviau galėtų derintis prie šeimos poreikių. Vis dėlto, verslo pasaulis nėra itin palaikantis. Jis veikia pagal konkurencijos dėsnius – kiekvienas verslininkas siekia būti geresnis, greitesnis, išmanesnis, todėl ir su verslo idėja „prasimušti“ rinkoje gali būti sunku. Tačiau mūsų klubas ir susiburia tam, kad moterys jaustųsi saugiai, gautų palaikymą ir nebijotų bandyti,“ – sako D. Blažaitienė.

Klubas atviras visų verslo sričių atstovėms

Išgirdę žodį „verslininkas“ arba „verslininkė“, daugelis galvoja apie žmones, kurie jau sėkmingai uždirba pinigus iš savo veiklos. Vis dėlto, sėkmingas verslas negimsta per naktį, dažnai kelias link jo būna ilgas ir vingiuotas.

Klaipėdoje kuriamas moterų klubas „Kopa“, kurio pavadinimas simbolizuoja kopimą savo tikslų link, laukia visų verslių moterų. Tai reiškia, jog durys atviros ir jau sėkmingoms verslininkėms bei vadovėms, ir tik pradedančioms plėtoti verslą, ir toms, kurios verslo idėją dar tik mintyse brandina.

„Jau dabar esame surinkę klubo branduolį, kuriame be galo daug talentingų asmenybių. Čia susirinkusios ir tam tikrų verslų savininkės, ir tik pradedančios verslą, ir daug metų turinčios verslą bei susikūrusios vardą visuomenėje, tačiau norinčios keistis, norinčios išlįsti iš komforto zonos,“ – pasakoja klubo įkūrėja.

Šiuo metu moterų klubas „BNI Kopa“ vienija labai skirtingas verslo sritis: biofarmaciją, dizainą, žmogiškųjų išteklių valdymą, finansų sektorių. Tačiau laukiamos ir kviečiamos visų profesijų ir verslo sričių atstovės: draudimo brokerės, šeimos klinikų savininkės, buhalterės, sporto klubų trenerės, drabužių ar gėlių parduotuvių, kepyklėlių, restoranų ar viešbučių vadovės, teisininkės ar advokatės, kelionių organizatorės.

„Moteris, kuriai sekasi, kuri sugeba realizuoti save, gali padėti ne tik savo šeimai, bet ir visuomenei, pasidalinti gerąja patirtimi su kitomis. Todėl labai svarbu skatinti moterų lyderystę ir verslumą, savo pavyzdžiu įkvėpti kitas moteris siekti savo tikslų“, – sako „Kopa“ įkūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas