Punšas, grogas, karštas šokoladas, kvapni kava... Karštą gėrimą galite pasigaminti pagal savo skonį. Tiesa, kai kurie klasikiniai gėrimai turi savų ruošimo taisyklių. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje KUO SKIRIASI GROGAS NUO PUNŠO.
Na, o dabar ruošiame ir ragaujame!
- Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlių prismaigstytą citrinos žievelę ir užkaitinkite.
- Tada supilkite apelsinų sultis, vyną ir įmeskite gvazdikėlių prismaigstytą apelsino žievelę. Vyną dar kiek pakaitinkite, bet neužvirkite. Tiekite pašildytuose stikliniuose puodeliuose.
Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?
- Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!).
2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!). Cinamonų lazdeles išgriebkite.
3. Tiekdama į kiekvieną puodelį su punšu įmeskite po skiltelę apelsino.
1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą.
2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti.
3. Kitame puode užkaitinkite grietinėlę, suberkite cukrų ir maišydama, kol cukrus ištirps, užvirinkite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir palikite 2–3 min. pastovėti.
4. Gėrimą išpilstykite į puodelius, pabarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu, iškart patiekite.
- Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis.
- Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius.
Plačiau skaitykite: Kuo skiriasi grogas nuo punšo?
1. Suberkite arbatžoles ir prieskonius į arbatinuką.
2. Užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms.
3. Į puodelius įpilkite šiek tiek pašildyto pieno.
4. Perkoštą arbatą pilkite į puodelius ir pasaldinkite cukrumi.
- Užplikykite kavą.
- Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite.
- Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
- Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.