Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 31

Klauskite teisininko: kaip sprendžiami ginčai dėl vietos automobiliui daugiabučio kieme?

Automobilių stovėjimo vietų vietų trūkumas, gyventojų piktnaudžiavimas, siekiant užsiimti sau parkingo vietą – tai problemos, su kuriomis susiduria daugelis daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojų, turinčių automobilius. Kokiais atvejais gyventojas turi teisę statyti automobilį konkrečioje vietoje arba riboti kitų automobilių statymą šioje vietoje, o kada tai gali užtraukti atsakomybę, paaiškino Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narys advokatas Linas Kontrimas.
Asociatyvi nuotr. ir advokatas Linas Kontrimas
Asociatyvi nuotr. ir advokatas Linas Kontrimas / Shutterstock ir Vidmanto Kirklio nuotr.

Skaitytojas klausia: „Mūsų kieme gyvena šeima (vyras, žmona, du vaikai), kuri turi tris mašinas, dvi iš jų praktiškai stovi visada kieme. Toji šeima užstato kampinę parkavimo vietą arba dvi tik tam, kad užsiimtų vietą savo trečiai mašinai, kuria grįžta vėliau. Kartais, kai yra vietų, šie gyventojai palieka visas tris mašinas trijose laisvose parkavimo vietose. Tą „rezervuotą“ vietą jie laiko jau kokius penkerius metus, kaitalioja mašinas – tai vieną, tai kitą pastato – kad kaimynai neapskųstų tarnyboms. Suprantu, kad teisiškai, nieko nepadarysi, bet gal yra kokių variantų? Galvojame nubraižyti parkavimo linijas, gal kažkiek padėtų suvaldyti kaimynų įžūlumą?“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas