Įprastu laiku toks klausimas galėjo taip ir likti daugiausia gurmanų, kepėjų ir sviesto mėgėjų rūpestis.
Tačiau visiems kanadiečiams įstrigus namuose, sviesto mįslė sukėlė karštas diskusijas ir mokslines spėliones socialiniuose tinkluose, pagimdė sąmokslo teorijų ir net paskatino pieno produktų sektoriaus atstovus sukurti darbo grupę.
Galbūt neišvengiamai kanadiečiai šį aštrų klausimą praminė „Buttergate“ (liet. „Sviestogeitu“).
Viskas prasidėjo prieš kelis mėnesius, kai kanadiečiai, tarp jų ir Kalgaryje įsikurusi kulinarijos knygų autorė Julie Van Rosendaal, pastebėjo, kad jų sviestą labai sunku tepti ant skrebučių ir jis sunkiai tirpsta.
Ieškodama atsakymų, J.Van Rosendaal, angliavandenius mėgstančio paauglio mama ir didelė sviestinių kepinių, tokių kaip bandelės su cinamonu ir nanas, gerbėja, šiuo klausimu prakalbo socialiniuose tinkluose.
„Kažkas negerai su mūsų sviesto asortimentu ir aš išsiaiškinsiu, kur šuo pakastas", – parašė ji tviteryje vasario mėnesį.