Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?

„Whirlpool“ buitinės technikos vardas gerai žinomas daugeliui. Savo istoriją pradėjęs už Atlanto, dabar Europoje jis jaučiasi kaip namuose. Šį kartą aptarsime „Whirlpool“ šaldytuvus, pasakosime, kuo jie ypatingi ir į ką verta atkreipti dėmesį, renkantis iš skirtingų modelių?
Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?
Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu? / „Whirlpool“ nuotr.

„Lietuvos pirkėjams siūlomų „Whirlpool“ šaldytuvų sąrašas – labai ilgas, – pasakoja BIGBOX.LT vadovas E. Pilius. – Laisvai statomi šaldytuvai pas mus atkeliauja iš Vroclavo, įmontuojami modeliai ir šaldymo dėžės gaminami Italijoje – Kasinetos ir Sienos miestuose. Prie produkcijos kūrimo ir pritaikymo vartotojų poreikiams taip pat darbuojasi kaimyninėje Lenkijoje įsikūręs mokslinių tyrimų centras.“

E.Pilius sako, kad „Whirlpool“ šaldytuvai skirti ypatingam pirkėjui:

„Galėčiau juos pavadinti virtuvės aristokratais. Kiekvienais metais „Whirlpool“ šaldytuvai ir kita buitinė technika pelno tarptautinius „IF Design“ ir „Red Dot Design“ apdovanojimus, išskiriančius geriausius metų gaminius. Tačiau gamintojas stengiasi jų nesureikšminti. Apklausos rodo, kad „Whirlpool“ šaldytuvus pirkėjai dažniausiai renkasi dėl patrauklios kainos ir patikimumo.

Pirkinio privalumai atsiskleidžia virtuvėje, o ne reklaminiuose bukletuose. Todėl „Whirlpool“ technikos savininkai beveik visada vėl renkasi „Whirlpool“. Gamintojas laikosi taisyklės: duok daug, žadėk mažai. Tokia strategija pasiteisina su kaupu.“

„BIGBOX.LT“ nuotr./BIGBOX.LT vadovas E. Pilius
„BIGBOX.LT“ nuotr./BIGBOX.LT vadovas E. Pilius

Kokius šaldytuvus siūlo „Whirlpool“?

„Whirlpool“ siūlo įvairių dydžių ir formato laisvai statomus bei įmontuojamus šaldytuvus. Laisvai statomi „Whirlpool“ šaldytuvai – vienas populiariausių šio prekinio ženklo segmentų. Pasiūlymų tarpe galime sutikti modelius su šaldikliais apačioje ir viršuje. Didelėms virtuvėms pritaikyti keturduriai „ Whirlpool“ šaldytuvai, kurie pasižymi itin didele talpa. Mobili „Whirlpool“ šaldytuvų konstrukcija užtikrina lengvą virtuvės erdvės planavimą, o medžiagų, spalvų ir praktiškų, priežiūros nereikalaujančių paviršių paletė padeda išlaikyti pasirinktą interjero dizaino liniją.

Apklausos rodo, kad „Whirlpool“ šaldytuvus pirkėjai dažniausiai renkasi dėl patrauklios kainos ir patikimumo.

Norintiems buitinę techniką paslėpti už virtuvės baldų fasadų, „Whirlpool“ siūlo įmontuojamus šaldytuvų modelius. Jie sukonstruoti taip, kad padėtų išlaikyti maksimaliai vientisą interjero estetiką. Dėl konstrukcinių ypatumų naudingas įmontuojamų šaldytuvų tūris yra šiek tiek mažesnis nei laisvai statomų modelių, tačiau „Whirlpool“ siūlo daugybę įmontuojamų šaldytuvų dydžių, todėl galima išsirinkti modelį, kuris geriausiai išnaudos visą jam skirtą erdvę.

Kokiomis technologijomis pasižymi „Whirlpool“ šaldytuvai?

„Pagrindinis hitas, žinoma, yra bešerkšnis „Whirlpool Total No Frost“ šaldytuvas, kurio nereikia atitirpinti rankiniu būdu. Jame palaikoma nuolatinė oro cirkuliacija, temperatūros ir drėgmės kontrolė rūpinasi, kad ant prietaiso sienelių nesusidarytų šerkšnas ir ledas, – aiškina BIGBOX.LT vadovas. – Toks sprendimas turi daug privalumų. Jis užtikrina optimalų šaldytuvo darbą, sumažina elektros energijos sąnaudas ir, aišku, užtikrina laikomų produktų kokybę, nes ledo kristalai – vienas didžiausių maisto priešų. Be to, „Whirlpool“ šaldytuvuose įdiegta daugybė kitų technologijų, kurios padeda užtikrinti maisto šviežumą, taupo energiją ir suteikia daugiau patogumo“.

„Sąrašą pradeda funkcija, kuri bene labiausiai garsina „Whirlpool“ vardą. Ji vadinasi „6th Sense“. – tęsia E.Pilius. – Ši išmani technologija aptinka temperatūros svyravimus ir leidžia šaldytuvui pačiam atstatyti temperatūrą, kad produktai kuo ilgesnį laiką išliktų švieži. Tai reiškia mažesnes elektros sąskaitas, nes šaldytuvui nereikia dirbti be reikalo, ir tai, kad jūsų maisto produktai išliks šviežesni daug ilgesnį laiką.“ „6th Sense“ technologijai talkina „FreshControl“. Jos užduotis – palaikyti šaldytuve tinkamą drėgmę, būtiną daržovėms ir vaisiams. Sistema stebi ir reguliuoja drėgmės lygį, neleisdama jam pernelyg sumažėti ar padidėti.

„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?
„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?

Tam, kad maisto produktų šviežumą palaikančios priemonės šaldytuve galėtų veikti efektyviai, labai svarbu jo viduje palaikyti vienodas sąlygas. Todėl „Multiflow“ technologija rūpinasi pastoviu oro cirkuliavimu. Ji užsiima tolygiu vėsaus oro paskirstymu, kad kiekvienam šaldytuve esančiam produktui būtų sudaromos tinkamos sąlygos, nepriklausomai nuo to, kurioje lentynoje jis yra padėtas.

Kitas „Whirlpool“ sprendimas, kuris taip pat atsako už tolygų ir efektyvų šaldytuvo vidaus vėsinimą – „Cool Breeze“ technologija. Jos pagrindą sudaro patobulinta galinė šaldytuvo sienelė. Čia sumontuotos platesnės, optimaliai išdėstytos angos, pro kurias į šaldytuvą tiekiamas vėsaus oro srautas. Šaldytuve su „Cool Breeze“ technologija kasdieniai temperatūros svyravimai tesiekia vos 0,2 °C. Tai ypač gerai atsiliepia pieno produktų, uogų, vaisių ar daržovių kondicijai. Vartotojui nebereikia kreipti dėmesio į tai, kaip išdėstyti maisto produktus, kad užtikrintumėte jiems geriausias sąlygas. Be to, stabilios vėsinimo sąlygos mažina bakterijų ir kitų ligų sukėlėjų pavojų. Šią moderniausią technologiją, pavyzdžiui, galima rasti šaldytuve „Whirlpool W7X 82I OX“.

Šiuolaikiniuose „Whirlpool“ šaldytuvuose montuojamas inverterinis kompresorius su „ZenInverter“ technologija, užtikrinančia itin tylų darbą. Pagrindinė jo užduotis – optimizuoti energijos sąnaudas ir sumažinti temperatūros svyravimus. Inverterio variklis veikia labai tyliai, skleisdamas vos 32–37 dB garsą, todėl veikiantis šaldytuvas visai netrikdo virtuvės aplinkos. „ZenInverter“ technologiją galima sutikti tokiuose modeliuose, kaip pavyzdžiui, „Whirlpool WH SP70 T232 P“ įmontuojamame šaldytuve.

Niekas nemėgsta užsiiminėti šaldytuvo atšildymu. Todėl bešerkšnės technologijos išpopuliarinti privalumai atkeliauja net į pigesnius ekonominės klasės šaldytuvus. Būtent jiems skirti „Stop Frost“ ir „Less Frost“ sprendimai. Naudojant „Stop Frost“ technologiją šerkšnas šaldytuve praktiškai išnyksta. „Stop Frost“ neleidžia šaldiklyje kauptis ledui, ir šaldiklis veikia daug efektyviau, o jo priežiūra nesukelia jokių problemų. Norint atitirpinti šaldytuvą su „Stop Frost“ technologija, tereikia kartą per mėnesį iš šaldiklio išimti ledo talpyklą ir vieną minutę palaikyti ją po tekančiu vandeniu. „Stop Frost“ sistemą galima rasti, pavyzdžiui, „Whirlpool ART 9811 SF2“ įmontuojamame šaldytuve.

„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?
„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?

„Less Frost“ – dar vienas sprendimas, skirtas sumažinti ledo ir šerkšno susidarymą. Nors jis, kaip ir „Stop Frost“, šerkšno visiškai nepašalina, tačiau gerokai sumažina jo kiekį. Tai kompromisas tarp tradicinių ir bešerkšnių „No Frost“ šaldytuvų. „Whirlpool W5 721E OX 2“ modelis – geras šaldytuvo su statine „Less Frost“ vėsinimo sistema pavyzdys.

Šaldytuvas – vienas iš daugiausiai elektros energijos vartojančių namų prietaisų. Todėl „Whirlpool“ savo modeliuose diegia „EnergySaving“ technologiją. Jos paskirtis – itin greitai atkurti optimalią šaldytuvo temperatūrą. Tokį sprendimą turintys šaldytuvai, pavyzdžiui, „Whirlpool SP40 812 EU 2“, naudoja gerokai mažiau elektros, tačiau išlaiko aukštą šaldymo našumą.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis „Whirlpool“ šaldytuvą?

„Renkantis naują šaldytuvą, galutinį sprendimą lemia daug veiksnių. Pirkdami „Whirlpool“, jūs renkatės kokybę, patikimumą ir šiuolaikiškumą. Tačiau yra keli parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, kad pasirinktas šaldytuvas geriausiai atitiktų jūsų lūkesčius, – sako E. Pilius. – Prieš priimant sprendimą dėl konkretaus modelio, svarbu žinoti virtuvės erdvės matmenis. „Whirlpool“ šaldytuvai būna įvairių dydžių: nuo siaurų, idealiai tinkančių mažoms virtuvėms, iki plačių, skirtų didelėms erdvėms. Pavyzdžiui, „Space400“ serijos įmontuojami šaldytuvai yra 10 cm platesni už standartinius modelius. Todėl turėtumėte atidžiai išmatuoti, kiek laisvos vietos yra jūsų virtuvėje. Jei turite žemą patalpą, svarbus ir prietaiso aukštis“.

„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?
„Whirlpool“ nuotr./Kodėl „Whirlpool“ šaldytuvą pavadino virtuvės aristokratu?

Šaldytuvo dydis turi tiesioginės įtakos jo talpai. Todėl verta apsvarstyti, kiek vietos reikia maisto produktams laikyti. Žmonėms, kurie gyvena atskirai ar poroms šis rodiklis bus kitoks nei daugiavaikėms šeimoms.“

Tie, kuriems reikia ypač talpaus šaldytuvo, verta rinktis vieną iš keturdurių tipo „Whirlpool“ šaldytuvų, kurių bendra talpa viršija 600 litrų. Kitas pasirinkimas – jau minėti įmontuojami „Space400“ šaldytuvai, kuriuose yra iki 50 proc. daugiau vietos produktams laikyti.

Efektyvus energijos vartojimas yra naudingas ne tik aplinkai, bet ir šaldytuvo savininko piniginei. „Whirlpool“ siūlo šaldytuvus, pasižyminčius aukštu energijos efektyvumu, o tai reiškia mažesnes sąskaitas už elektrą energiją. Dabartiniai šaldytuvai skirstomi į klases nuo A iki G, o A klasės šaldytuvai suvartoja mažiausiai elektros energijos. Ieškantiems taupaus šaldytuvo verta atkreipti dėmesį į tai, kiek kilovatvalandžių jis suvartoja per metus. Šią informaciją rasite prietaiso energijos efektyvumo klasės kortelėje. Žinant, kokią kainą mokate už kilovatvalandę, bus nesunku suskaičiuoti šaldytuvo išlaikymo išlaidas per metus ar mėnesį.

Vieni žmonės yra jautresni triukšmui už kitus. Todėl atvirai išplanuotame būste šaldytuvo skleidžiamas triukšmas gali būti aktualus pasirinkimo kriterijus. Pakankamai tylus šaldytuvas gali skleisti 40–-45 dB triukšmą. „Whirlpool“ šaldytuvai – vieni tyliausių rinkoje. Tie modeliai, kuriuose sumontuoti inverteriniai varikliai su „ZenInverter“ technologija, skleidžia tik 37 dB garsą. Tačiau „Whirlpool“ siūlomų šaldytuvų asortimente yra ir tokių, kurie skleidžia vos 32 dB garsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito