Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 27

Konkurso „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ LAIMĖTOJAI!

Drauge su Kalėdomis finišo liniją kirto ir mūsų šventinis konkursas. Norime dar kartą pasidžiaugti ir padėkoti, kad taip aktyviai dalinotės savo mėgstamais receptais! Dėkojame ir visiems, kurie balsavo. Na, o dabar svarbiausias momentas – prizų dalybos. Taigi...
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis pyragas / Fotolia nuotr.

► Daugiausiai simpatijų sulaukė šventine nuotaika kvepiantis ir šių metų Kalėdų orus puikiai atspindintis receptas „Tirpstantys besmegeniai“. Jo autorei ir atitenka pagrindinis prizas prabangus BOSCH virtuvinis kombainas.

„Tirpstantys seniai besmegeniai“
Receptas: „Tirpstantys seniai besmegeniai“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 51
Receptas
Ingredientai
Miltai: 650.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 - tešlai ir 1 baltymas - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 280.00 g (130 g – tešlai ir 150 g – papuošti)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Medus: 180.00 g (tešlai)
Prieskoniai: 1.00 valg. š. (1,5 – meduolių tešlai)
Kakava: 1.00 valg. š. (1,5 – tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š. (1,5 – tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių – papuošti)
Zefyrai: (pakelio – papuošti) 1.00 vnt.
Šokoladas: 1.00 vnt. (išlydyto – papuošti)
Desertinis glajaus pieštukas: (raudonos spalvos – papuošti) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
Besmegeniai
Seniai besmegeniai

Tešlos gaminimas:

  1. Viename puode išlydykite sviestą, medų, kakavą ir meduolių prieskonius. Masei pravėsus, supilkite miltelinį cukrų ir sumaišykite.
  2. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir supilkite atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.
  3. Įmuškite kiaušinius, tešlą gerai išminkykite ir, suformavę rutulį, 15 min. palaikyti šaldytuve.
  4. Iškočiokite norimo storumo tešlą, išpjaustykite skritulio formos sausainius, kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje.

Glajaus gaminimas:

  1. Kiaušinio baltymą suplakite iki putų, supilkite citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską plakite iki standžios masės.
  2. Kol sausainiai keps ir vės, laikykite glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.

Sausainių puošimas:

  1. Susipjaustykite zefyrus per pusę.
  2. Sausainių pagrindą padenkite baltymo glajumi ir prilipdykite zefyrą.
  3. Baltam glajui išdžiūvus, nupieškite akis ir rankas, raudonu glajaus pieštuku nupieškite šypseną.

Jei meduolių prieskonius gaminate patys:

  • 1 valg. š. malto cinamono,
  • 1 arbat. š. malto imbiero,
  • 1 arbat. š. malto kardamono,
  • 0,5 arbat. š. maltų muskato riešutų,
  • 0,5 arbat. š. maltų gvazdikėlių,
  • 0,5 arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų,
  • 0,3 arbat. š. juodųjų pipirų.

Receptą atsiuntė Daiva

Suskleisti

► Antrąjį puikų BOSCH prizą - strypinį maišytuvą „HomeProfessional“ – dovanojame gardžiais Kalėdų prieskoniai kvepiančio „Meduolinio namelio“ autorei.

Meduolinis namelis
Receptas: Meduolinis namelis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 450.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Margarinas: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai tešlai ir 1 baltymas glajui)
Medus: 100.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (gesinta)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (malti)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 250.00 g (glajui)
Kaip gaminti
  1. Įmuškite kiaušinius į dubenį, supilkite cukrų, medų, tirpintą margariną ir viską sumaišykite.
  2. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite. Kai ištirps cukrus, nukelkite dubenį nuo garų, supilkite į jį sodą ir gerai viską išsukite.
  3. Tuomet suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Jeigu tešla per skysta, įberkite dar miltų, bet žiūrėkite, kad ji nebūtų kieta. Atšaldyti tešlos nereikia. Iš karto kočiokite ją ir išspauskite norimas figūrėles.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C, su dėkite meduoliukus į kepimo skardą ir, jiems iškilus, traukite lauk.
  5. Pasiruškite glajų: baltymą lengvai išplakite ir po truputį berkite miltelinį cukrų. Glajus turi kristi nuo šaukšo.

Receptą atsiuntė Rita Matulkaitė

Suskleisti

Na, o dabar telieka išdalinti visą pluoštą knygų...

Knygą „Gaminame be viryklės: lengvai ir greitai“ dovanojame šių receptų autorėms:

Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
Receptas: Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 39
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (šafrano)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 1.00 st. (sauja džiovintų)
Špinatai: 2.00 sauja (šaldyti, bet tinka ir švieži)
Kaip gaminti
  1. Vištiena pamuškite, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišykite, ir gautu marinatu užpilkite mėsą, palikite marinuotis (galite per naktį).
  2. Špinatus trumpai pakaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (~2min.), gerai nuvarvinkite. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite špinatų ir džiovintų spanguolių, susukite į suktinuką ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~20 min.
  3. Prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas:
  4. 100ml balzaminio acto sumaišykite su 100g cukraus ir viską pavirkite kol padažas ims tirštėti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Kanevičiūtė

Suskleisti
Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu
Receptas: Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 33
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 st. (1/4)
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintų)
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt. (2 - 3 - cedra)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi.
  2. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  4. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite.
  5. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius.
  8. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė

Suskleisti

Knyga „100 receptų skaičiuojančioms kalorijas“:

Kepta silkė
Receptas: Kepta silkė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 78
Receptas
Ingredientai
Silkė: 1.00 vnt.
Riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - graikinių ar žemės)
Saulėgrąžų aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 3.00 valg. š. (Daumantų pikantiško)
Kaip gaminti
  1. Išdarinėkite silkę ir pamirkykite vandenyje apie valandą, kad nebūtų tokia sūri (galima įpilti truputį pieno, tada ji neištyžta).
  2. Šiaudeliais supjaustykite svogūną ir apkepkite iki gelsvumo aliejuje. Į folijos lakštą įpilkite truputį aliejaus, dėkite vieną pusę silkės.
  3. Ant jos uždėkite keptus svogūnus, ant jų užberkite  riešutus ir uždėkite kitą puselę silkės.
  4. Ant silkės užpilkite likusį aliejų.
  5. Foliją stipriai susukite.
  6. Kepti įkaitintoje iki 180*C orkaitėje pusę valandos. Atvėsinkite. Su konditeriniu švirškštu uždėkite majonezą. Skanaus.
  7. Be majonezo tinks Kūčių stalui.

Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė

Suskleisti
Meduolinis vyniotinis
Receptas: Meduolinis vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.8 / 408
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 7.00 valg. š. (3 - tešlai ir 4 - įdarui)
Medus: 3.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (nugesintos su citrinų sultimis)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1/2)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 20.00 ml (kepimo indui patepti)
Grietinė: 400.00 g (įdarui)
Želatina: 2.00 valg. š. (įdarui)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (1/4 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite.
  2. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps.
  3. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus, sodą, cinamoną ir gvazdikėlius, viską gerai išmaišykite.
  4. Į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi, supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite plonai.
  5. Jei kepimo indas mažesnis, kepti du kartus (gausis du vyniotiniai).
  6. Kepti 170◦ orkaitėje, apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusį lakštą ir dar karštą susukite ir palikite valandą atvėsti.
  7. Tuomet pasiruoškite kremą. Grietinę išmaišykite su cukrumi, citrinos rūgštele, vandenyje išbrinkinta ir ištirpdinta ant silpnos ugnies želatina.
  8. Trumpam įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
  9. Atvėsusį meduolį išvynioti ir ištepti įdaru bei vėl atgal susukti. Leisti sustingti. Puošti pagal fantaziją ir skonį.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Evelina Mincevičiūtė

 

Suskleisti

Knyga „Geri receptai 2“:

Mišrainė „Kalėdinis vainikas“
Receptas: Mišrainė „Kalėdinis vainikas“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virtų)
Porai: 1.00 vnt.
Kiviai: 2.00 vnt.
Pupelės: 2.00 st. (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkintų)
Pomidorai: 4.00 vnt. (mažiukai - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Iš virtų burokėlių, porų, kivi ir virtų pupelių sumaišykite mišrainę, įpilkite šlakelį aliejaus, pasūdykite, pridėkite pipirų.
  2. Ant lėkštės suformuokite vainiko formą, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite mažų pomidoriukų puselėmis ir dėkite ant šventinio kalėdinio stalo.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Suskleisti
Silkė su daržovėmis
Receptas: Silkė su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 316
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Silkė: 2.00 vnt. (filė)
Džiovintos slyvos: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas.
  2. Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, paskui nupilkite jį ir susmulkinkite vaisius.
  3. Slyvas, prieš baigdami troškinti, sudėkite į keptuvę su kitomis daržovėmis, sudėkite pomidorų padažą, įberkite pipirų ir druskos.
  4. Atvėsinkite ir užpilkite ant silkės daržoves.

Receptą atsiuntė Janina M.

Suskleisti

Knyga „Patiekalai šventiniam stalui“:

Kalėdinė eglutė iš mėsos
Receptas: Kalėdinė eglutė iš mėsos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 55 min.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (faršo)
Krakmolas: 3.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (saujelė)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - baltymo - patepimui)
Šaldyta sluoksniuota tešla: 250.00 g (bemielės)
Daržovės: 1.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti
Mėsos tortas
Mėsos tortas
  1. Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite.
  2. Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių.
  3. Į indą su mėsa įmuškite du kiaušinius, įberkite pagal skonį druskos, pipirų, čiobrelius, įdėkite į krakomolą, pakepintas morkas su svogūnais ir česnakais ir viską išminkykite rankomis.
  4. Iš mėsos formuokite kūgį, mažais gabalėliais,o ne visą mėsą formuoti, imkite po truputį ir dėkite.
  5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių.
  6. Per tą laiką atšildykite šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą.
  7. Iškočiokite ir supjaustykite  juostelėmis.
  8. Išimkite iškepusią mėsą ir truputėlį atvėsinkite apsukite sluoksniuota tešla ir vietomis ją prismaigstykite dantų krapštukais, ant kurių vėliau iškepus pridėsite daržoves .
  9. Plaktu kiaušinio baltymu ištepkite tešlą ir pašaukite mėsą kepkite dar maždaug apie 20 minučių.
  10. Ir iškepus puoškite pagal savo fantaziją.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa L.

Suskleisti
Kepsnys „...Ar jau nešt kalakutą?“
Receptas: Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 69
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (kumpis)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Petražolės: 1.00 vnt. (1–2 šaknys)
Pastarnokas: 1.00 vnt. (1–2 šaknys)
Morkos: 2.00 vnt. (2–3)
Bulvės: 4.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g (galima naudoti ir kitas sezonines daržoves – moliūgą, cukiniją ir kt.)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių)
Kaip gaminti
  1. Kalakuto kumpį įtrinkite smulkiai kapotu česnaku, druska, pipirais, žolelėmis, apšlakstykite sojų padažu ir alyvuogių aliejumi ir palikite pasimarinuoti bent porai valandų.
  2. Daržoves nuskuskite, nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais: smulkesnes bulves – pusiau, stambesnes – į keturias dalis, morkas, petražoles, pastarnokus – į 3–4 dalis, maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, salierą irgi panašaus dydžio gabalėliais. Daržoves reikia supjaustyti panašaus dydžio gabalėliais, kad keptų tolygiai.
  3. Supjaustytas daržoves dėkite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žolelių (ar kitų savo mėgstamų prieskonių), apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenėlyje apibarstykite prieskoniais pievagrybius.
  4. Į kepimui skirtą indą dėkite kalakuto kumpį, daržoves, viską pridenkite folija, įpilkite truputį vandens ir apie 1,5 val. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. (Priklausomai nuo kumpio dydžio, galima pridėti dar 10–15 min. kepimo laiko).
  5. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad kumpis ir daržovės truputį apskrustų, ir sudėkite pievagrybius.
  6. Viskas! Patiekalas paruoštas. Kumpį dėkite į didelį serviravimo lėkštę, aplink išdėliokite visas daržoves. Šalia galima patiekti ir šviežių daržovių salotų.

Tai... ar jau nešti kalakutą?

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė

Suskleisti
Šakočio skanėstas su baltuoju šokoladu
Receptas: Šakočio skanėstas su baltuoju šokoladu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 35
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 300.00 g (sulaužytas gabalėliais baltasis šokoladas)
Sviestas: 100.00 g (saldžiosios grietinėlės sviestas)
Grietinėlė: 60.00 ml (30 proc. riebumo)
Šakotis (sutrupintas) 300.00 g
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Spanguolės: 100.00 g (džiovintos spanguolės (dar galite įdėti saujelę džiovintų vyšnių))
Migdolai: 50.00 g (prieš tai truputį pakepintos drožlės)
Kaip gaminti
  1. Šakotį sutrupinkite gabaliukais. Spanguoles perpjaukite pusiau. Sumaišykite šakočio trupinius su šiomis uogomis ir migdolų bei kokosų drožlėmis.
  2. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Nenukėlusios puodo nuo ugnies, sudėkite sviestą ir grietinėlę. Maišykite, kol sviestas ištirps ir viskas susimaišys.
  3. Suberkite šakotį, sumaišytą su kitais priedais. Masę dėkite į paruoštą formą, išklotą maistine plėvele.
  4. Tolygiai paskirstykite šį skanėstą, delnais išlyginkite, kiek paslėkite ir atvėsusį laikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną supjaustykite jį norimo dydžio gabaliukais.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti

SVEIKINAME LAIMĖTOJUS!

Kaip atsiimti prizus, prašom teirautis el. paštu konkursai@zlg.lt.


! Konkurso „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ balsavimo rezultatus galite sužinoti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?