Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 08

Kovo 8-osios proga – YPATINGŲ moterų jautrios istorijos: balsuokite, kuri jus įkvėpė labiausiai

Visą mėnesį trukęs 15min projektas, kvietęs YPATINGAS moteris dalintis ypatingomis savo istorijomis, baigėsi Kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną. Dabar beliko išrinkti, kurios herojės gyvenimas jus įkvėpė labiausiai. Balsuokite!
Ypatingos moterys
Ypatingos moterys / Asmeninio albumo nuotr.

15min YPATINGOS sulaukė nemažai moterų laiškų, kurios panoro savo gyvenimo istorijomis pasidalinti su skaitytojais. Visos jos – jaudino iki širdies gelmių, įkvėpė neišsenkančia stiprybe ir užsispyrimu.

Tad dabar, atėjus Kovo 8-ajai, norime pasidžiaugti ypatingomis moterimis ir garsiai pasveikinti su Moters diena!

Balsuokite, kuri istorija jus palietė labiausiai.

Kaunietė Neringa Stanevičienė savo kailiu patyrė, ką reiškia išgyventi kone baisiausią gyvenimo košmarą – po avarijos jos dukrai nugrimzdus į komą, jai teko stovėti už reanimacijos durų, nematant, kas vyksta viduje, ir verkti iš skausmo taip, kad, rodos, žemė slysta iš po kojų. Neringos dukra Kotryna prieš pusketvirtų metų patyrė tokią sunkią galvos traumą, jog gydytojai abejojo, ar ji apskritai išgyvens.

Vis dėlto mama nė akimirkai nenuleido rankų ir ryžtingai kovojo tam, jog dukra pasveiktų. Šiandien ji pati nežino, iš kur turėjo tiek stiprybės, tačiau tikina, kad atėjus sunkumams, kiekviena mama nusimeta moterišką silpnumą ir į rankas paima kalaviją.

Visą interviu skaitykite ČIA.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Stanevičienė, dukra Kotryna Remelytė ir šeima
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Stanevičienė, dukra Kotryna Remelytė ir šeima

Solveiga Grižinauskaitė yra įkvepiantis pavyzdys, kaip turėtų atrodyti mamos atsidavimas ir meilė savo vaikams. Nors du neįgalius sūnus, 14-metį Eligijų ir 10-metį Titą, auginančiai Solveigai žinios apie jų sveikatos problemas buvo šokiruojančios, moteris greitai suėmė save į rankas ir ėmė kovoti už kuo geresnį vaikų gyvenimą.

Solveigos pastangomis šiandien sūnūs geba gyventi daug savaraniškiau nei prognozavo gydytojai, o moteris atvira: „Susitaikiau, kad gyvenu jų gyvenimą“.

Visą interviu skaitykite ČIA.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Grižinauskaitė su sūnumis
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Grižinauskaitė su sūnumis

Beveik prieš 8-erius metus pirmagimės Urtės besilaukusios Indrės Žigajevos nėštumas klostėsi idealiai, tačiau viskas pasikeitė prasidėjus gimdymui. Indrei nepavykus pačiai pagimdyti, mergaitė iš mamos įsčių buvo išrauta vakuumu ir gimė su lūžusia kaukole, patemptais kaklo slanksteliais ir kitomis didelėmis traumomis.

Nors šeima dėl tokio gimdymo būdo iš pradžių kaltino medikus, šiandien Indrė su pasikeitusiu gyvenimu jau susitaikė. Jauna mama suvokia dabar turinti daryti viską, kad tik Urtė jaustųsi geriau, o nuolatinė mergaitės šypsena atperka visus sunkumus.

Visą interviu skaitykite ČIA.

Asmeninio albumo nuotr./Urtė Žigajevaitė
Asmeninio albumo nuotr./Urtė Žigajevaitė

Krymo totorei Elvirai Drozdovai su šeima per pastaruosius 7-erius metus teko išgyventi tiek, kiek niekam kitam ji nelinkėtų. Dar prieš įvykstant Krymo aneksijai, Elvira su vyru ir dviem vaikais dėl per didelio pavojaus skubiai susikrovė daiktus, paliko savo namus ir, ieškodami saugaus prieglobsčio, atvyko į Lietuvą.

Nors Elvira pripažįsta, kad gyvenimas vis dar nelengvas, nes vyrui dirbant ji namie rūpinasi dviem neįgaliais vaikais, E.Drozdova stengiasi išlikti stipri ir randa laisvo laiko savo projekto vystymui ir maratonų bėgimui.

Visą interviu skaitykite ČIA.

Asmeninio albumo nuotr./Elvira Drozdova
Asmeninio albumo nuotr./Elvira Drozdova

Tos, kurios nespėjo sudalyvauti, tačiau taip pat nori pasidalinti savo gyvenimo pasakojimu, gali tai dar padaryti. Tik šįkart gegužės 9-ąją, per Motinos dieną dairysimės ypatingiausios mamos.

Jei pažįstate mamą, kuri savo istorija galėtų įkvėpti, motyvuoti, nustebinti ar tiesiog pralinksminti 15min skaitytojus – siųskite trumpą aprašą el. paštu: ypatingos@15min.lt

Nebijokite siūlyti ir pačios save – jei išgyvenote neįtikėtiną įvykį, jei gyvenime jums prireikė neeilinės drąsos ar stiprybės, jei kažkam padėjote ir tuo didžiuojatės, jei savo patirtimi norite pasidalinti ir įkvėpti, įspėti ar motyvuoti kitus, o gal tiesiog užsiimate išskirtine veikla – lauksime jūsų visų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas