„Ėriuko sėklidės... Kai kam tai skamba neįprastai, gal net drastiškai, bet tai – gurmanų skanėstas. Įsigyti jų sudėtinga, bet pagaminti paprasta. Tiesiog verta nugalėti savo konservatyvumą ir pamėginti...“ – sako BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Taigi... Ėriuko sėklidės
Produktai:
• 8 ėriukų sėklidės,
• 2 valg. š. miltų,
• 0,5 arbat. š. Kajeno paprikos,
• 0,5 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
• žiupsnelis druskos,
• alyvuogių aliejus.
Kaip gaminti:
1. Sausus ingredientus sumaišykite. Nuo sėklidžių pašalinkite membraną ir supjaustykite jas 1 cm gabaliukais bei apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje.
2. Kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
3. Patiekite su citrina.