Šįkart Liutauras papasakos, kaip paruošti troškintus ėriuko inkstukus, kad šie išsaugotų vertingąsias maisto medžiagas.
Troškinti ėriuko inkstai
Produktai:
• 400 g jauno ėriuko inkstų,
• 10 g miltų,
• 200 g pievagrybių,
• 50 g svogūnų,
• 70 ml grietinėlės,
• 70 ml grietinės,
• 40 ml brendžio,
• čiobreliai,
• druska ir juodieji pipirai.
Kaip gaminti:
1. Inkstus paruoškite kepti. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su miltais.
2. Nulupkite pievagrybius ir supjaustykite tokio pat dydžio gabaliukais, kaip ir inkstus. Susmulkinkite svogūną.
3. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus, ant stiprios ugnies dalimis apkepkite inkstus, kol gražiai apskrus (nekepkite ilgai!).
4. Keptus inkstus sudėkite į atskirą indelį.
5. Į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus ir 1–2 min. kepkite. Tada sukrėskite grybus ir dar 2–3 min. kepkite.
6. Galiausiai į keptuvę sudėkite jau apkeptus inkstus, supilkite brendį ir kaitinkite keliolika sekundžių. Vėliau pagardinkite grietine ir grietinėle, čiobreliais, druska ir pipirais. Patroškinkite dar 4–6 minutes.