Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03

Liutauras Čeprackas pristato: „FIDEUA. Paelija iš vermišelių“

Skamba įmantriai? Koks tai patiekalas? Sekite receptą, žiūrėkite vaizdo įrašą ir sužinosite...
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Reikės:

• 200 g kalmarų,

• 300 g midijų,

• 300 g krevečių,

• 400 g vermišelių,

• raudonos saldžiosios paprikos,

• 3–4 česnako skiltelių,

• 1 l žuvies sultinio,

• 1 arbat. š. rūkytos ispaniškos paprikos,

• paprikos miltelių,

• pomidoro (susmulkinto),

• pundelio petražolių,

• citrinos,

• 70 ml alyvuogių aliejaus.

 

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, kepinkite krevetes po minutę iš abiejų pusių.

3. Išimkite iš keptuvės krevetes, tada dėkite smulkintus kalmarus, kepkite apie 30 sek., įberkite paprikos miltelių, sudėkite česnaką, nuluptą ir kubeliais supjaustytą papriką, susmulkintą pomidorą. Visą masę kepkite apie 30 sekundžių.

4. Maišydami keptuvės turinį, supilkite vermišelius, kuriuos 1–2 min. pakepinkite.

5. Supilkite karštą sultinį, viską sumaišykite ir ant labai stiprios ugnies 4–5 min. virkite, kol skystis stipriai nugaruos. Jam nugaravus, sudėkite midijas ir krevetes. Tada keptuvės turinį kaitinkite dar 2 minutes. FIDEUA dėkite į orkaitę 2–3 minutėms.

6. Ištraukę pabarstykite smulkintų petražolių ir tiekite su citrina.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais