Reikės:
• 200 g kalmarų,
• 300 g midijų,
• 300 g krevečių,
• 400 g vermišelių,
• raudonos saldžiosios paprikos,
• 3–4 česnako skiltelių,
• 1 l žuvies sultinio,
• 1 arbat. š. rūkytos ispaniškos paprikos,
• paprikos miltelių,
• pomidoro (susmulkinto),
• pundelio petražolių,
• citrinos,
• 70 ml alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, kepinkite krevetes po minutę iš abiejų pusių.
3. Išimkite iš keptuvės krevetes, tada dėkite smulkintus kalmarus, kepkite apie 30 sek., įberkite paprikos miltelių, sudėkite česnaką, nuluptą ir kubeliais supjaustytą papriką, susmulkintą pomidorą. Visą masę kepkite apie 30 sekundžių.
4. Maišydami keptuvės turinį, supilkite vermišelius, kuriuos 1–2 min. pakepinkite.
5. Supilkite karštą sultinį, viską sumaišykite ir ant labai stiprios ugnies 4–5 min. virkite, kol skystis stipriai nugaruos. Jam nugaravus, sudėkite midijas ir krevetes. Tada keptuvės turinį kaitinkite dar 2 minutes. FIDEUA dėkite į orkaitę 2–3 minutėms.
6. Ištraukę pabarstykite smulkintų petražolių ir tiekite su citrina.
Skanaus!