2013 04 03

Liutauras Čeprackas pristato: „FIDEUA. Paelija iš vermišelių“

Skamba įmantriai? Koks tai patiekalas? Sekite receptą, žiūrėkite vaizdo įrašą ir sužinosite...
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Reikės:

• 200 g kalmarų,

• 300 g midijų,

• 300 g krevečių,

• 400 g vermišelių,

• raudonos saldžiosios paprikos,

• 3–4 česnako skiltelių,

• 1 l žuvies sultinio,

• 1 arbat. š. rūkytos ispaniškos paprikos,

• paprikos miltelių,

• pomidoro (susmulkinto),

• pundelio petražolių,

• citrinos,

• 70 ml alyvuogių aliejaus.

 

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, kepinkite krevetes po minutę iš abiejų pusių.

3. Išimkite iš keptuvės krevetes, tada dėkite smulkintus kalmarus, kepkite apie 30 sek., įberkite paprikos miltelių, sudėkite česnaką, nuluptą ir kubeliais supjaustytą papriką, susmulkintą pomidorą. Visą masę kepkite apie 30 sekundžių.

4. Maišydami keptuvės turinį, supilkite vermišelius, kuriuos 1–2 min. pakepinkite.

5. Supilkite karštą sultinį, viską sumaišykite ir ant labai stiprios ugnies 4–5 min. virkite, kol skystis stipriai nugaruos. Jam nugaravus, sudėkite midijas ir krevetes. Tada keptuvės turinį kaitinkite dar 2 minutes. FIDEUA dėkite į orkaitę 2–3 minutėms.

6. Ištraukę pabarstykite smulkintų petražolių ir tiekite su citrina.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?