Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2013 03 21

Liutauras Čeprackas pristato: kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Artėjančių Velykų proga tęsiame temą apie vištieną. Šįkart virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ruošia puikų pikantišką vištienos patiekalą...
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Reikės:

2–2,5  kg vištos, 50 g sviesto, čiobrelio šakelės, citrinos.

Vištos marinatui reikės:

3 l vandens, 180 g druskos, čiobrelio šakelės, 3–5 sutraiškytų česnako skiltelių.

 

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį, sudėkite marinato ingredientus ir maišykite, kol druska ištirps. Marinatą atvėsinkite.

2. Vištą 12-ai valandų į marinatą.

3. Išsimarinavusią vištą  išimkite iš marinato,  nusausinkite, ištepkite sviestu. Tada dėkite perpjautą citriną ir čiobrelį.

4. Pašaukite vištą  į  90–100 °C įkaitintą orkaitę  2–2,5 valandoms.

5. Vištai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir uždenkite.

 

Metas kepti daržoves!

Reikės:

2 morkų, 3 bulvių, 2 saldžiųjų bulvių, 3 česnako galvučių, 2 burokėlių, 3 raudonųjų svogūnų.

Daržovių užpilui reikės:

80 g medaus, 80 ml alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. druskos, 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų, 1 arbat. š. džiovintų mairūnų arba raudonėlių, 2–3 skiltelių traiškyto česnako, 0,5 arbat. š. raudonos aitriosios paprikos.

 

Kaip gaminti:

1. Medų kaitinkite, kol suskystės. Paskui sumaišykite jį su likusiais ingredientais.

2. Daržoves nulupkite ir supjaustykite: morkas ir burokėlius smulkesniais gabaliukais, saldžiąsias bulves ir bulves – stambiau, svogūną – į keturias dalis, o česnaką padalykite į skilteles, bet nelupkite.

3. Daržoves sumaišykite su medaus užpilu ir dėkite į kepimo formą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, dėkite daržoves ir kepkite, kol iškeps burokėliai ir morkos, mat šios daržovės kepa ilgiausiai.

5. Kai daržovės iškeps, ištraukite jas.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 220–230 °C. Vištą pabarstykite juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tai truks apie 15–20 minučių.

7. Vištą ištraukite ir apie 5–10 min. tegul vėsta. To reikia, kad višta taptų sultingesnė. Daržoves maždaug 5 min. dar pašaukite į įkaitintą orkaitę ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos