Įdarui:
• 400 g šaldytų arba šviežių vyšnių (be kauliukų),
• 50 g cukraus,
• 30 g sviesto.
Tešlai:
• 70 g miltų,
• 200 ml pieno,
• 2 kiaušiniai,
• 30 g cukraus,
• 30 g lydyto sviesto,
• druska (žiupsnelis),
• 0,5 tarkuotos citrinos žievelės.
Kaip gaminti:
1. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, paskui su kiaušiniais. Supilkite pieną, lydytą sviestą, suberkite citrinos žieveles. Palaikykite 15 min., kad išbrinktų miltai.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ºC.
3. Į karščiui atsparią kepimo formą dėkite cukrų ir sviestą (50 g cukraus ir 30 g sviesto). Kiškite formą į orkaitę ir 5–8 min. kaitinkite. Tada cukraus ir sviesto masę sumaišykite su uogomis ir ant viršaus pilkite tešlą.
4. Kepkite apie 20 min., kol kraštai įgaus aukso spalvą. Kepdami nevarstykite orkaitės durelių, nes klafutis sukris!
Patiekite iškart apibarstę milteliniu cukrumi.