Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 09

Mano kiemas. Anos gėlynas džiugina akis ir širdį

Ana pasakoja, kad kiemu rūpinasi jau bemaž 13 metų – nuo tada, kai persikėlė į namą. Šiandien jos kieme auga kvapnios lobuliarijos, miskantai, soruolės ir daugybė kitų augalų, kuriuos ji ir perka, ir daigina iš sėklų.
Anos gėlynas ir aplinka
Anos gėlynas ir aplinka / Asmeninio archyvo nuotr.

Augalus Ana mylėjo visada, tačiau ta meilė dar labiau atsiskleidė, kai atsirado erdvė jiems plėstis ir vešėti. Šeimai buvo išklota veja, o štai visus gėlynus ir aplinkos puoselėjimą Ana perėmė į savo rankas.

„Alpinariumą kūriau pati, gėlynus kasmet atnaujinu, augalus keičiu, perdarau, mėgstu naujoves, tad minčių man netrūksta“, – pasakoja Ana.

Asmeninio archyvo nuotr./Anos gėlynas ir aplinka
Asmeninio archyvo nuotr./Anos gėlynas ir aplinka

Ji priduria, kad jai vienodai patinka tiek daugiametės, tiek vienmetės gėlės – pastarąsias ji augina loveliuose. „Auginu ne tik gėles, bet ir pomidorus, agurkus. Jau esu atsirinkusi savo rūšis ir žinau, kas gerai auga“, – pasakoja Ana.

Šiemet jai į akį krito miskantai, soruolės, tad moteris šiuos smilginius augalus suderino su flioksais. „Man norėjosi ko nors išskirtinio, tad nusprendžiau pasirinkti tokį augalų derinį. Taip pat prieš porą metų pradėjau formuoti daugiamečius spygliuočius. Kai kas iškart pasisekė, kitiems augalams reikėjo labiau ranką pridėti, daugiau pastangų“, – sako pašnekovė.

Paklausta, ar gėlyno priežiūra yra daugiau darbas ar malonus poilsis, Ana sako, jog darbo įdėti tikrai reikia. „Tačiau juk viskas kuriama tam, kad būtų malonu pažiūrėti, norisi, jog būtų gražu. Įdomu kurti ką nors naujo“, – pasakoja pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr./Anos gėlynas ir aplinka
Asmeninio archyvo nuotr./Anos gėlynas ir aplinka

Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas