Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų

Mane pažįstantys tikrai žino, kad aš tikrai neproporcingai domiuosi įvairiais dalykais. Čia ir mano meilė dulkių siurbliams, ir katėms, ir patalynei. Dažniausiai kalbėdami apie pastarąją, kalbame apie užvalkalus. Bet šįkart aptarkime tai, ką dedam į vidų – antklodes.
Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų
Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų / Bedroommood nuotr.

Yra keturi populiariausi antklodžių tipai, ir – nemeluoju – esu išbandžiusi juos visus. Tam teko antklodes siųstis iš viso pasaulio, įskaitant ir Ameriką. Mano namuose rasite ir sintetinę, ir bambukinio užpildo, ir, žinoma, prabangiąją žąsų pūkų atklodę.

Iš karto pasakysiu, kad visos šios antklodės puikiai atlieka savo pagrindinę funkciją – neleidžia sušalti miegant. Be to, kiekvienas tipas turi savo klientą, todėl negalėčiau ir sakyti, kad viena yra geresnė už kitą. Visgi man labai svarbu, kad antklodė suteiktų ir ypatingą komforto jausmą, būtų šilta, tačiau kartu – ir gaivi, lengva bei švelni.

Poliesterio antklodės

Sintetinės antklodės dažniausiai yra su poliesterio užpildu. Tai – neabejotinai pigiausias pasirinkimas. Tokią antklodę galite įsigyti už 20 Eur, o už 80 rasite jau tikrai gerą variantą. Reikia turėti omenyje, kad poliesteris linkęs sukristi, todėl kiekvieną vakarą teks gerai ją išpurtyti. Vis dėlto, poliesterio antklodės yra labai vėsios, todėl idealiai tinka vaikams, kurie linkę perkaisti. Be to, jas galima skalbti (svarbu – būtina labai gerai išdžiovinti), todėl vaikams suprakaitavus ar kitaip jas išpurvinus, galima tiesiog įmesti į skalbimo mašiną ir nesijaudinti.

VIDEO: Bedroommood: kaip išsirinkti geriausią ir labiausiai jums tinkančią antklodę?

Bambukinės antklodės

Bambukinės antklodės – antras antklodžių tipas, kurį norėčiau aptarti. Jos šiek tiek brangesnės, kaina siekia apie 50–100 Eur. Bambukinę antklodę aš pirkau specialiai savo dukrai Anai. Kodėl? Visų pirma, bambukas yra hipoalerginis, ir, nors Ana nėra alergiška, man tai pasirodė geras variantas kūdikiui. Man svarbu ir tai, kad bambuko užpildas – bene tvariausias pasirinkimas, o prižiūrėti jį taip pat ganėtinai lengva. Vienas didžiausių bambukinės antklodės išskirtinumų – jos svoris. Būdama sunkesnė ir tankesnė, ji tinka žmonėms, turintiems nerimo sutrikimų ir mėgstantiems miegoti po sunkiomis antklodėmis.

Kalbant apie tvarias, natūralias antklodes, verta paminėti ir eukalipto užpildą. Jų kaina siekia iki 150 Eur, ir, nors savo namuose jos neturiu, žinau, kad būtent šio tipo antklodės neleidžia perkaisti, pasižymi vėsinančiomis savybėmis. Jos populiarios vasarą, ypač šalyse, kur karštas klimatas. Visgi Lietuvoje, kai karštų dienų būna tiek mažai, jos nėra tokios aktualios.

Baltųjų žąsų pūkų antklodės

Baltųjų žąsų pūkų antklodės – pats prabrangiausias pasirinkimas, jų kaina siekia nuo 200 iki 500 ir daugiau eurų. Šios antklodės – tarsi patalynės „Rolls Royce“. Daugeliui kyla klausimas, ar verta tiek išleisti antklodei, bet aš manau, kad į kainą verta žiūrėti kiek kitaip. Visų pirma, ji tarnaus mažiausiai dešimt metų, o galbūt ir daugiau. Imant vidutinę kainą – 400 Eur – ir dešimtmetį tarnavimo, galime skaičiuoti, kad kokybiškas miegas mums atsieis maždaug 3 Eur per mėnesį. O tai jau tikrai nėra daug, tiesa?

Bedroommood nuotr./Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų
Bedroommood nuotr./Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų

Vis dėlto, jei tokia kaina jums atrodo per didelė, galite rinktis ir ančių plunksnų bei pūkų mišinio antklodę. Ji kainuos gerokai pigiau, turės dalį žąsų pūkų antklodžių savybių. Visgi svarbu atkreipti dėmesį ir į jos minusus – plunksnos yra linkę sukristi, be to, gali išlįsti ir badytis. Tačiau jei reiktų rinktis tarp poliesterio ir šio varianto, vis tiek rinčiausi ančių pūkus ir plunksnas.

Kodėl žąsų pūkų antklodės tokios brangios?

Grįžkime prie prabangiosios žąsų pūkų antklodės ir jos paslapčių. Pirmiausia, jos visiškai natūralios. Baltosios žąsys yra didesnės už antis, todėl jų pūkai yra didesni, puresni ir storesni, o kuo didesni pūkai – tuo minkštesnė ir puresnė yra antklodė. Be to, ji puikiai reguliuoja temperatūrą – kaip ir visi natūralūs produktai, gamtoje randamas savybes ši antklodė tarsi pritaiko prie mūsų ir mus supančios aplinkos. Žąsų pūkai vėsina šiltoje aplinkoje ir, priešingai, šildo vėsioje, kadangi ji reaguoja į tai, kiek mūsų kūnas atiduoda šilumos. Verta paminėti ir tai, kad ji puikiai išgarina drėgmę. Žąsų pūkų antklodės būna skirtingų storių. Mes pasirinkome patį šilčiausią variantą, kadangi net ir žiemą miegame su atidarytu langu. Bet su ta pačia antklode net ir karščiausiomis vasaros dienomis man tikrai nebūna karšta.

Kaip pasirinkti šiltumą? Jis priklauso nuo to, kiek daug pūkų yra pridėta į vieną sudygsniuotą antklodės kvadratėlį. Kuo tankis didesnis, tuo šiltesnė bus antklodė. Įprastai tankis nurodomas gramais.

Kur rasti tikrai gerą baltųjų žąsų pūkų antklodę? Esu ne kartą minėjusi, kad mano absoliutus patalynės favoritas yra „Bedroommood“. Juos atradau įsigijusi pirmą savo perkelio patalynės komplektą, ir daugiau nebesirenku jokių kitų – visas mano patalynės atsargas sudaro būtent „Bedroommood“ perkelio ir satino užvalkalai.

Nuo šiol jie prekiauja ir mano taip jau išgirtomis baltųjų žąsų pūkų antklodėmis. „Bedroommood“ atstovauja vokiečių prekės ženklą „Häussling“, tad pirkdami iš karto gauname vokiškos kokybės garantą.

Bedroommood nuotr./Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų
Bedroommood nuotr./Medeina Andriulienė: išbandžiusi krūvą antklodžių, dabar renkuosi tik žąsų pūkų

Man labai patinka, kad šios antklodės turi daug reikšmingų sertifikatų. Vienas iš jų yra „Standard 100 OEKO-TEX®“ sertifikatas, kuris užtikrina, kad gamyboje nėra naudojamos jokios kenksmingos cheminės medžiagos. „NOMITE“ kokybės sertifikatas reiškia, kad patalynė pagaminta taip, kad joje sudaroma nepalanki terpė dulkių erkutėms. Dėl šio sertifikato antklodė puikiai tinka į alergijas linkusiems, jautrią odą turintiems žmonėms, nes dažniausiai būtent dulkių erkutės sukelia įvairias odos problemas ir alergijas. Dar vienas, man ypatingai svarbus sertifikatas yra „DOWNPASS“. Būtent jis užtikrina, kad visi pūkai buvo išgauti etiškai, neskriaudžiant gyvūnų ir užtikrinant gyvūnų gerovę. Tai – labai retas atvejis kalbant apie pūkines antklodes, todėl „Bedroommood“ taip užsidėjo dar vieną pliusą mano akyse.

Žąsų pūkai pagal kokybę skirstomi į atskiras klases. Paaiškinti šį skirtumą prireiktų turbūt atskiro straipsnio, tačiau, ko gero, daugeliui pakaks fakto, kad šiose antklodėse naudojami pirmos – aukščiausios – klasės pūkai, ir tai jau tikrai daug ką pasako.

Bedroommood“ turi dviejų šiltumų antklodes. Mano pasirinkimas yra šiltesnė, 1100 gramų, su kuria, kaip minėjau, miegu žiemą prie atviro lango. Tie, kas miega šiltesnėje patalpoje, gali rinktis 700 gramų antklodę.

Man taip pat svarbu, kad patalynę būtų galima lengvai prižiūrėti. Gyvenu labai aktyvų gyvenimą su daug vaikų ir kačių, tad tai, kad šią „Bedroommood“ antklodę galiu skalbti paprasčiausioje skalbimo mašinoje – priešingai nei daugelį žąsų pūkų antklodžių – man yra dar vienas didelis pliusas.

Pabaigai norėčiau pasakyti, kad mano nuomone, ši antklodė yra puiki investicija į gerą miegą. Jeigu ateityje vėl reikės rinktis, dvejonių tikrai nebeturėsiu. Kaip ir visa „Bedroommood“ patalynė, taip ir šios antklodės yra nepriekaištingos kokybės, kurią pajuntu kaskart atsigulusi į lovą. Todėl visiems linkiu saldžių sapnų ir atrasti savo patalynės favoritą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas