Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 14

Meniškiausiame Vilniaus rajone – mugė ir Užupio įdomybių žemėlapio pristatymas

Kasmet ateinančias šventės pasitinkame vis kitokie, tačiau su gerai pažįstamais jausmais bei rūpesčiais.
Renginys „Užupio Respublika skelbia laisvę žolei“
Užupio angelas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tęskime kitokio, skubą ir stresą malšinančio švenčių laukimo tradicijas kartu – nemažas būrys kūrėjų jau ruošiasi šiltai ir būtinai jaukiai šurmuliuojančiai šių metų Kalėdų mugei Užupio meno inkubatoriuje. Su vaikišku džiaugsmu, išmylėtais darbais ir tik šiai vietai būdinga atmosfera.

Mugės programa: pirkti, parduoti, ieškoti, šnekučiuotis, dairytis, ragauti, užkąsti ir dar kartą pirkti.

Ypatingas mugės akcentas – gruodžio 16 d. (šeštadienį) 13 val. prie eglutės „Užupio angelo“ aikštėje bus pristatytas Užupio įdomybių žemėlapis.

Užupio įdomybių žemėlapis
Užupio įdomybių žemėlapis

Iš ilgai brandintos idėjos gimęs Užupio žemėlapis pirmiausia simboliškai taps kalėdinio Užupio šurmulio gaire, raginsiančia šventinės dvasios ieškoti būtent šioje Vilnelės pusėje. Kūrybiškai ir be streso – tokį švenčių laukimą akcentuojantis Užupis žada, kad jo svečiai čia ras visko: tradicinę Kalėdų eglutę centrinėje aikštėje, gomurius maloninančių gardėsių, stilingų, meniškų, originalių dovanų.

Ilgainiui tapdamas ne vien išskirtinai bohemos ir meno vieta, kasmet Užupis pritraukia vis daugiau unikalių krautuvėlių, butikų, kavinių, restoranėlių, grožio studijų, galerijų šeimininkų. Vieni po kitų smulkieji verslai, nauji kūrybos ir meno taškai jaukiai įsikuria Užupio pastatuose, iškabose ir vitrinose, o nuo šiol – ir naujajame Užupio įdomybių žemėlapyje.

„Gerus dalykus smagiausia atrasti pačiam, tačiau kartais pravartu žinoti, kur ieškoti. Ypač tada, kai esi miesto svečias ir negali tam skirti daug laiko. Todėl, norėdami atkreipti dėmesį į įdomiausias Užupio vietas, nusprendėme išleisti patogų ir – ne mažiau svarbu – kūrybišką žemėlapį, kuris atspindėtų Užupio nuotaiką ir atvertų lankytojams dar nematytas ar gerai žinomas, tačiau primirštas vietas.

Mes patys kaip jauno verslo atstovai džiaugiamės būdami Užupyje – norime būti matomi ir matyti kitus. Užupio žemėlapis visus mus savotiškai suvienija“, – pranešime spaudai sako vienas iš iniciatyvos autorių, „Baltic Shamans“ atstovas M.Moška.

Dailininkės, grafikės, iliustruotojos Kamilės Krasaukaitės sukurto Užupio žemėlapio pristatymas vyks Užupio meno inkubatoriaus kalėdinės mugės kaimynystėje. Tai dar viena šventinį Užupio įkarštį žyminti vieta, iš kurios vilniečiai ir miesto svečiai grįš pasižmonėję, pasmaguriavę, pasigėrėję muzika, su glėbiu išskirtinių kalėdinų dovanų ir, žinoma, Užupio žemėlapiu rankose.

Užupio žemėlapis bus nemokamai platinamas Užupio meno inkubatoriuje ir daugelyje Užupio krautuvėlių, kavinių bei kitų vietų.

Mugės laikas:

  • gruodžio 15 d. (penktadienis) 12–19 val.,
  • gruodžio 16 d. (šeštadienis) 11–19 val.,
  • gruodžio 17 d. (sekmadienis) 12–19 val.

Kur vyks: Užupio meno inkubatoriaus „Galera“, „Magnetai ir Stebuklai“ bei vidinis kiemelis (Užupio g. 2A).

Daugiau informacijos ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas