Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 04

Močiutės kambarį Vainora atnaujino per savaitę: „Dabar čia – smagiausia namų vieta“

Vainora Blaškevičiūtė sako, kad jai labai patinka atnaujinti senus daiktus, baldus, išlaikyti jų autentiką, o jos galvoje dar ne vienas projektas, idėja ir svajonė.
Močiutės kambarys prieš ir po
Močiutės kambarys prieš ir po / Asmeninio archyvo nuotr.

Mintis atnaujinti močiutės kambarį kilo gana atsitikinai ir netikėtai – kaip pasakoja pašnekovė, vieną kartą užėjusi į jos namus atkreipė dėmesį, kad kambaryje per daug daiktų, kurie seni, nenaudojami ir tiesiog užima vietą, pavyzdžiui, skalbyklė, siuvimo mašina.

„Taip pradėjusi nuo senų daiktų kuopimo, užbaigiau kambarį remontu“, – pasakoja Vainora, savo patirtimi besidalinanti Instagram paskyroje Senas stalas.

Ji priduria, kad mėgsta restauruoti ir atnaujinti daiktus, pati kartu su draugu remontavo butą savo rankomis, tad taip kilo mintis pagražinti ir močiutės aplinką. Seni baldai Vainoros šeimoje taip pat užima svarbią vietą.

„Pavyzdžiui, mano prosenelio staliukas šiandien stovi mano namuose, nors buvo tokios būklės, kad kiti būtų išmetę. O aš labai džiaugiuosi, kad jį pritaikiau savo interjere“, – sako pašnekovė.

Naujas kambarys – per savaitę

Vainora pasakoja, kad močiutė iškart sutiko, kad anūkė pakeistų kambarį, kadangi po paskutinio remonto tapetai buvo atsilupę.

„Pirmiausias darbas buvo kambariui suteikti kuo daugiau erdvės, atsikratyti nereikalingų ir nenaudojamų daiktų bei drabužių. Tada perdažiau sienas, grindis, beveik visus baldus, restauravau spintą. Daugelis baldų buvo tamsiai rudos spalvos, tad atrodė niūriai ir sunkiai“, – pasakoja pašnekovė, tamsias spalvas iškeitusi į šviesius, baltus ir pilkus atspalvius.

Ji prideda, kad močiutės kambaryje buvo keli radiatoriai, dėl kurių kambarys labai prikaisdavo, tad šiandien jos kambaryje beliko vienas naujas reguliuojamas radiatorius, dėl kurio padidėjo ir kambario plotas.

„Dabar močiutės kambarys – pati smagiausia vieta namuose. Anksčiau daugiau laiko praleisdavome virtuvėje, o po remonto visiems norisi būti atnaujintame kambaryje“, – džiaugiasi pašnekovė remontui išleidusi apie 500 eurų.

Asmeninio archyvo nuotr./Kambarys prieš ir po atnaujinimo
Asmeninio archyvo nuotr./Kambarys prieš ir po atnaujinimo

Ateityje – dar ne vienas projektas

Vainora močiutės kambariui rinkosi tokias spalvas, ant kurių nesimatytų dulkių, būtų lengva prižiūrėti ar perdažyti, taip pat norėjo, kad kambarys būtų erdvesnis. Ji prideda, kad remontas ir daiktų, net ir išmestų ir niekam nereikalingų atnaujinimas, yra jos mylima ir mėgstama veikla, tad ateityje ji norėtų tuo užsiimti.

„Manau, kad meilė interjerui ir jo kūrimui bei atnaujinimui atkeliavo iš vaikystės. Kai tėvai ką nors remontuodavo, stengdavausi prisidėti ir padėti. Taip ir atėjo supratimas, kaip dažyti, kokių priemonių ar įrankių reikia. Semiuosi idėjų ir iš interneto, mėgstu pasižiūrėti, kaip žmonės atnaujino vieną ar kitą daiktą, kokias priemones pasitelkė – tai mano aistra“, – sako Vainora ir priduria, kad labiausiai svajotų apie seną sodybą, kurią galėtų atnaujinti ir išlaikyti jos autentiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas