Bene du dešimtmečius dirbęs su vaistu kompanijomis ir ieškojęs išeičių nuo vėžio bei kaip pagerinti nuo įvairių ligų kenčiančią odos būklę, mokslininkas Charlesas Stewartas žurnale „Medical Hypotheses“ aprašinėdamas prakaito kilmę atrado, jog pomidorai turi didžiulę įtaką nemaloniam kūno kvapui, tad jų vertėtų atsisakyti tiems, kurie gausiai prakaituoja ir ne tik.
„Prakaito kvapas susijęs ir su genetika, – tikina mokslininkas. – Kai kurie žmonės gali džiaugtis, kadangi jų genai užkerta kelią atsirasti nemaloniam kvapui probleminėse zonose“.
Tačiau tai ne tik genetika, ir ne tik prastos higienos įgūdžių stoka. Tai ir skanieji pomidorai... Pasirodo, pats mokslininkas niekaip negalėjo atsikratyti nemalonaus kūno kvapo, ir ilgainiui pastebėjo, jog pomidorų stiebai, kuriuose gausu terpenų aliejaus, skleidžia kvapą, panašų į prakaito. Nusprendęs juos išbraukti iš savo valgiaraščio, jis pajuto, kad problema išgaravo kaip dūmas...
Kad įsitikintų savo teorijos teisingumu, mokslininkas 2013-aisiais atliko eksperimentą ir į savo mitybos planą įtraukė produktus, kuriuose gausu terpenų aliejaus. Jam pakako suvalgyti keturis didelius pomidorus, kad nemalonus kūno kvapas atsinaujintų probleminėse zonose ir išsilaikytų net 7 dienas!
Šiuo metu mokslininkas ruošiasi išsiaiškinti, kaip kūną paveiks termiškai apdoroti pomidorai ir primena, kad kiekvienas, kuris jų valgo į valias, rizikuoja patirti, ką reiškia nemalonus prakaito kvapas...
Jau ir ankstesniais metais atliko tyrimų, kuriuose teigė, kad specifiniai maisto produktai gali turėti įtaką nemaloniam kūno kvapui.