Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 05

Moteris 25-erius metus maitina lapes greituoju maistu: tai jau ketvirta jų karta!

Kiniškas maistas, pica, suktinukai, dešrelės – tokiu ne itin sveiku, tačiau skaniu maistu Sharon Hughes maitina lapių šeimyną jau dvidešimt penkerius metus ir teigia, kad lapėms toks meniu patinka. „Joks maistas nenukeliauja į šiukšlinę, kai lapės sukasi aplink“, – šypsodamasi sako Škotijoje gyvenanti moteris.
Lapės, asociatyvioji nuotr.
Lapės, asociatyvioji nuotr. / 123rf.com

Lapių aštuonetukas ir gyvūnų gerbėja Sharon jau tapo pasauline interneto sensacija – instagrame ir TikToke jos vaizdo įrašai surinko netoli šimto milijonų peržiūrų, rašo mirror.co.uk.

Pietų Lanarkšyre namą ir didelį kiemą turinti moteris jau ketvirtį amžiaus maitina tą pačią lapių šeimyną, tad tokia žmogaus ir laukinių gyvūnų draugystė internautus maloniai stebina. Juolab kad kiekviena lapė turi vardą ir, kaip teigia Sharon, reaguoja, kai yra pakviečiama valgyti prie vidinio namo išėjimo.

Tarp lapių yra ir Čarlzas (Charleso vardą gavo princo, dabar jau karaliaus Karolio, garbei, nes pasirodė pirmąją jo karūnavimo dieną), ir Suktukė (angl. Twisty), ir Mažasis Tedas.

56-erių Sharon teigia, kad tai – jau ketvirta lapių karta: „Dar pamenu, kaip maitinau jų prosenelius. <...> Prieš kelerius metus pradėjau skelbti vaizdelius, kaip maitinu lapes, ir dabar sulaukiu žinučių iš viso pasaulio. Negaliu patikėti, kad mano lapių gauja domina tiek daug žmonių.“

Moters teigimu, vienintelis laikotarpis, kuomet ji nemato šių lapių, tai poravimosi metas, trunkantis apie pora mėnesių per metus.

Tiesa, Sharon ne tik maitina šias lapes, tačiau ir kartais rūpinasi jų medicininiais poreikiais. Pavyzdžiui, vienai lapei patekus po prašalaičių automobilio ratais, moteris nugabeno vargšą gyvūną į gyvūnų prieglaudą. Deja, bet lapės išgelbėti nepavyko.

Moteris įsigrudrino ir pagelbėti, jei gyvūnams skauda – pamačiusi, kad lapės šlubuoja ar kenčia skausmą, į dešreles, kuriomis maitina lapes, įdeda skausmą malšinančių vaistų.

„Lapės labai draugiškos ir atsidėkodamos dažnai atneša dovanų, tokių kaip pagautos pelės, prie durų“, – šypsodamasi pasakoja moteris mirror.co.uk portalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas