Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 06

Namams ir vėsinti, ir šildyti – oro kondicionieriai-šilumos siurbliai oras-oras

Prasidėjus rudeniui nereikia laukti, kol atvės orai, kad susirūpintume, kuo šildysime namus. Vis daugiau Lietuvos gyventojų renkasi naujos kartos inverterinius oro kondicionierius-šilumos siurblius oras-oras, kurie vasarą maloniai vėsina, o šaltuoju metų laiku efektyviai šildo.
„NØRDIS Orion Pro“
„NØRDIS Orion Pro“ / „NØRDIS“ nuotr.

Pasak šildymo ir vėsinimo įrangos specialistų, naudoti daugiafunkcinį įrenginį namų vėsinimui ir šildymui darosi įprasta praktika – vienas prietaisas patenkina visus su namų oro temperatūra ar drėgme susijusius poreikius ištisus metus.

„Dauguma žmonių nori, kad namuose būtų įrengtas vienas kuo funkcionalesnis įrenginys, užuot matomoje vietoje kabinus kelis skirtingas funkcijas atliekančius prietaisus. Juo labiau, kad kuo mažiau prietaisų, tuo mažiau išlaidų ir priežiūros, patogesnis naudojimas, neapkraunamas namų interjeras. Būtent inverterinis oro kondicionierius-šilumos siurblys oras-oras užtikrina ir namų vėsinimą bei šildymą, ir oro sausinimą bei valymą“, – komentuoja „NØRDIS“ vėsinimo ir šildymo įrangą Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Baltic Refrigeration Group“ vadybininkė Inga Pauliukaitienė.

Efektyviam šildymui

Pasak pašnekovės, daugiafunkcinės vėsinimo ir šildymo įrangos gamintojai nuolat tobulina savo gaminius, tad namų šildymas oro kondicionieriumi jau seniausiai nėra skirtas tik šiltųjų kraštų gyventojams – būtent tokia yra naujoji oro kondicionierių serija „NØRDIS Orion Pro“, sukurta naudojimui šiaurės šalyse.

„NØRDIS Orion Pro“ gali šildyti namus lauko temperatūrai nukritus iki -25 °C. Integruotas kompresoriaus karterio ir išorinio bloko elektrinis šildytuvas leidžia įrenginiui išgauti aukštą šilumos koeficientą ir šildyti patalpas iki +31 °C“, – sako I.Pauliukaitienė.

Inverterinis oro kondicionierius-šilumos siurblys gali būti naudojamas vienas arba kaip papildomas šilumos šaltinis, namuose turint senesnes šildymo sistemas, pavyzdžiui, kieto kuro katilus. Jo, kaip ir visų šilumos siurblių, privalumas – nereikia rūpintis kietojo kuro pirkimu ir sandėliavimu. Toks įrenginys praverčia ir turint centrinį šildymą: atvėsus orams, kol dar šildymas nėra įjungtas, arba pavasarį, kai išjungus centrinį šildymą dar norisi šilumos, oro kondicionierius-šilumos siurblys oras-oras užtikrina patalpoje komfortišką temperatūrą.

Norintiems oro kondicionieriaus pagalba apšildyti daugiau nei vieną patalpą, siūloma rinktis „multi split“ sistemą, kai prie vieno išorinio bloko jungiama iki 4 vidinių blokų. Tokią šildymo sistemą lengva valdyti – temperatūrą skirtingose patalpose galima nustatyti ne tik nuotolinio valdymo pulteliu, bet ir nuotoliniu būdu mobiliosios programėlės pagalba.

„Daugiafunkcinio įrenginio privalumas, kad jis gali veikti kaip pastovios patalpų temperatūros palaikymo priemonė, nepaisant to, ar orą patalpoje reikia vėsinti, ar šildyti. Tuo tarpu žiemą prireikus ilgesniam laikui išvykti iš namų, galima įjungti funkciją „+8 °C“ – šilumos siurblys automatiškai įsijungia, vos patalpų temperatūra nukrenta žemiau 8 °C laipsnių. Taip apsaugomi namai ir jų vamzdžiai nuo užšalimo“, – vardija šildymo įrangos specialistė.

Prireikus greičiau pakelti patalpų temperatūrą ar jas atvėsinti, tą taip pat lengviau padaryti su oro kondicionieriumi-šilumos siurbliu oras-oras. „NØRDIS Orion Pro“ gali greitai atvėsinti patalpas per 30 s, o jas sušildyti – per 60 s.

„Žinoma, energetiškai efektyviau namuose palaikyti tolygią temperatūrą, be didelių šilumos ar vėsos šuolių, tačiau nenumatytais atvejais, kai grįžtama po kelionės, ar staiga pasikeitus orų prognozėms, tokia funkcija išties praverčia norint greičiau pasiekti norimą komfortą namuose. Juo labiau, kad įjungti šildymą ar vėsinimą galima ir nuotoliniu būda – per įrenginio valdymui skirtą mobiliąją programėlę“, – tvirtina I.Pauliukaitienė.

„NØRDIS Orion Pro“ efektyviai veikia lauko temperatūrai siekiant nuo -25 °C iki +53 °C.

Išvalo orą nuo dulkių

Daugiafunkcinis vėsinimo ir šildymo įrenginys padeda namuose užtikrinti ir norimą oro sausumą bei jo valymą.

„Įjungus sausinimo režimą bus sumažinta patalpos, kurioje įrengtas oro kondicionierius-šilumos siurblys, oro drėgmė. Taip pat oro kondicionierių galima naudoti kaip ventiliatorių, kad varinėtų orą patalpoje. Tiesa, „NØRDIS Orion Pro“ turi ir bevėję funkciją, užtikrinančią komfortiškesnį šildymą bei vėsinimą – tai itin aktualu mažus vaikus ar jautresnius augintinius turintiems žmonėms, nerimaujantiems, kad sklindantis oro srautas bus per stiprus“, – sako I.Pauliukaitienė.

Naujos kartos inverteriniai oro kondicionieriai-šilumos siurbliai pasižymi ir oro valymo funkcija – integruotas bipolinis jonų generatorius jonizuoja patalpų orą, o UVC šviesos diodai naikina bakterijas, tad patalpų oras tampa švaresnis.

„Oro valymas aktualus ne tik alergiškiems žmonėms, norintiems pavasarį ar vasarą išvengti nepageidaujamų žiedadulkių – daugiafunkcinio įrenginio filtrai efektyviai šalina dulkes bei nemalonius kvapus“, – teigia „Baltic Refrigeration Group“ atstovė.

Pats „NØRDIS Orion Pro“ turi savaiminio valymo ir dezinfekcijos funkciją, užtikrinančią, kad vidiniame bloke nesikaups drėgmė, nešvarumai ar bakterijos. Įjungus šią funkciją savaiminis valymas vykdomas dviem etapais: pirmiausia, apšąla garintuvas ir taip efektyviai sunaikinami bakterijos ir mikrobai. Vėliau garintuvas atitirpinamas ir kaitinamas iki 55 °C – aukšta temperatūra sterilizuoja kondicionieriaus vidinio bloko vidų ir padeda sunaikinti likusius nešvarumus. Tuo metu prietaisas skleidžia kiek didesnį triukšmą, todėl rekomenduojama savaiminį valymą jungti ne tada, kai jau ruošiamasi ilsėtis.

Daugiau informacijos apie „NØRDIS Orion Pro“: https://nordis-ac.lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas