Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 21

Naujajame „Ji“ numeryje – apie vardo magiją. Sužinokite, ką jis išduoda!

Daugelis žmonių tiki, kad vardas, kurį gauname išvydę šį pasaulį, turi įtakos mūsų charakteriui, savijautai ar net likimui. Vardo reikšmę galima aiškinti daugeliu būdų: vieni tai daro remdamiesi jo kilme, kiti – skaičiuodami vardo nulemtą likimo skaičių, o mes siūlome pamėginti iššifruoti jį sudarančias raides.
„Ji“ žurnalo viršelis, Nr.16, 2016.
„Ji“ žurnalo viršelis, Nr.16, 2016. / Redakcijos archyvo nuotr.

Žinodami tai, ką slepia vardo raidės, galėsite pažvelgti į save iš šalies – pamatyti savo gerąsias savybes ir trūkumus, perprasti draugo charakterį, išvengti nereikalingų ginčų su antrąja puse ir galbūt net parinkti vardus atžaloms.

Reikšmingiausios yra pirmoji ir dažniausiai pasikartojančios vardo raidės. Jeigu smalsu, atsiverskite numerio temą „Ką išduoda jūsų vardas“.

Kaip visada, skaitytojų laukia ir vienas už kitą įdomesni pašnekovai. Vilniečiai Stanislavas ir Julius Buiko – tėvas ir sūnus, pilotuojantys keleivinius lėktuvus. Vyresnysis prie šturvalo jau daugiau kaip trisdešimt metų, o sūnus skraido šeštus (dvejus iš jų kaip avialinijų pilotas). Pilotų dinastiją pradėjęs Stanislavas viliasi, kad ir kitas sūnus Darius neatsispirs pagundai pakilti į dangų... Plačiau apie aistrą skraidyti skaitykite interviu „Tėvo pėdomis – prie lėktuvo šturvalo“.

Daugelį žiūrovų, ko gero, nustebino naujas Rūtos Janutienės amplua televizijoje. Pirmojoje savotiško realybės šou laidoje žurnalistę išvydo ne kaip aršią tiesos ieškotoją, o kaip aistringą sodininkę su kauptuku rankoje. „Tai buvo mano sena svajonė, kuriai pagaliau radau laiko, – sako žinoma moteris, tapusi sodininkų realybės šou „Skinsiu raudoną rožę“ vedėja. – Nesu poniutė, kuri vaikšto atkišusi ilgus lakuotus nagus. Nebijau jų susipurvinti. Priešingai, jaučiu tokį didelį malonumą suleisti nagus į žemę. Sodas yra tarsi asmeninis rojus, kuriame gyvenu kitą gyvenimą. Sodindama, sėdama, kaupdama, kurdama užsimirštu. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Man visada atsitinka tai, ko mažiausiai tikiuosi“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)

Siūlome leistis į virtualią kelionę laiku. Šįkart po madų pasaulį. Mada nestovi vietoje: žengia koja kojon su gyvenimu, užbėga laikui už akių arba iš savo slaptų archyvų ištraukia seniai pamirštą detalę. Mūsų valia rinktis kelionės maršrutą: nusikelti į viduramžius, aplankyti spalvingąją Ispaniją ar išbandyti vintažinį stilių... Daugiau apie tai sužinosite atsivertusi straipsnį „Kelionė laiku“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)

Na, o psichologijos rubrikoje rasite įdomių pamąstymų apie priklausomybes ir patarimų, kaip į jas neįnikti. Turbūt sutiksite, kad nerastume žmogaus, kuris neturėtų bent vienos. Vieni pamišę dėl kompiuterių, kiti nepaleidžia iš rankų išmaniųjų telefonų... Jei paguos, žmonės visais laikais turėjo įvairių priklausomybių. Mūsų dienų iššūkis – naujosios technologijos. Kaip manote, kas ką galiausiai valdys: mes jas ar jos mus? Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje XXI a. priklausomybės. Ignoruoti ar kovoti?“.

Jeigu ketinate atnaujinti ar kuriatės naujajame bute ar name, pravers straipsnis „Dažniausios būsto įrengimo klaidos“. Įsirengdami jį daugelis mato tik spalvas, naujus baldus, mielas smulkmenas. Tačiau ne visi įsivaizduoja, kada ir ką reikia daryti, kad visos detalės ne tik puikiai derėtų, bet dar ir praktinės naudos suteiktų. Praktiškų patarimų negaili specialistai...

Vanduo dengia 70 proc. Žemės, todėl galvojame, kad jo atsargos niekada neišseks. Tačiau gėlas vanduo sudaro tik 3 proc. minėtų atsargų, o didžioji dalis įšaldyta ledynuose. Gamtos išteklių švaistymas ir neatsakingas valdymas veda prie visuotinės sausros.

Stokholmo universiteto (Švedija) mokslininkai paskelbė, kad žmonija per metus sunaudoja apie 9,1 tūkst. km3 gėlo vandens, ir tai yra 18 proc. daugiau, nei buvo anksčiau manyta. Vanduo greitai taps prabangos dalyku. Jau dabar 1,1 mlrd. pasaulio žmonių neturi priėjimo prie gėlo vandens, apie 2,7 mlrd. gyventojų jaučia jo stygių 30 dienų per metus. Apie vandens taupymą susimąstome ne dėl globalių, o dėl asmeninių priežasčių, t. y. gavę sąskaitas už komunalines paslaugas.

Net maži, iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi dalykai, pavyzdžiui, vaikų paliktas atsuktas čiaupas, netvarkingas unitazo bakelis, automobilio plovimas vandeniu iš žarnos sumuojasi lyg „Bonus“ taškai. Tačiau jie žada ne laimėjimą, o artėjančią planetos tragediją. Pagalvokime, kokiose srityse galime sumažinti sunaudojamo vandens kiekį. Jei esate iš tų, kuriems rūpi vaikų ir mūsų planetos ateitis, atsiverskite straipsnį „Kur dingsta planetos vanduo“.

Kaip visada naujajame „Ji“ numeryje rasite ir naujų valgių receptų. Šįkart patarsime, ką gaminti su tofu. Tofu – sojų pieno produktas, lietuviškai vadinamas sojų varške ar sūriu. Tai labai populiarus sveikos mitybos gaminys: su juo gaminamos salotos, sriubos, tofu gabaliukus galima skrudinti, o minkštesnius išplakti ir paruošti sveikų desertų. Išbandykite sojų varškės patiekalus ir jūs! (rubrika „Virtuvė / skanu ir paprasta“). Taip pat smaližiams siūlome pasigaminti skanių desertų su kokosais ( rubrika „Virtuvė / 4 receptai“).

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (16 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas