Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 10

Naujajame „Ji“ numeryje – japonų ilgaamžiškumo paslaptys

Trokštate nugyventi ilgą, laimingą ir sveikatos kupiną gyvenimą? Imkite pavyzdį iš japonų. Tekančios Saulės šalyje gyvena rekordiškai daug ilgaamžių. Vidutinė moterų ir vyrų gyvenimo trukmė – 83-eji, bet daug ir perkopusių šimto metų ribą. Negana to, jie ilgus metus išsaugo gerą sveikatą, aiškų protą ir aktyvumą. Kaip tai jiems pavyksta?
Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)
Žurnalas „Ji“ (10 Nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Mokslininkai teigia, kad patys sveikiausi žmonės planetoje gyvena Japonijai priklausančioje prefektūroje Okinavoje. 100–110 metų sulaukę vyrai ir moterys čia jokia retenybė. Maža to, jie beveik neserga širdies ir kraujagyslių, onkologinėmis ligomis, cukriniu diabetu ir kitomis sunkiomis ligomis, džiaugiasi savo ilgais ir laimingais gyvenimais.

Neabejojama, kad šio fenomeno paslaptis slypi šių žmonių mityboje. Be abejo, ne mažiau svarbus ir jų fizinis aktyvumas, pozityvus požiūris į pasaulį, gebėjimas išvengti streso. Daugiau japonų ilgaamžiškumo paslapčių sužinosite skaitydami numerio temą.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)

Šiemet, rodos, dailioji lytis tikrai ras, kuo pasipuošti. Madinga kone viskas: kutai, oda, šiaudai, plastikinės detalės, akį rėžiantis sidabro žvilgesys ir net ruda nuobodybė. Pristatome kelias kiekvienai tinkamas ir gana lengvai pritaikomas idėjas.

Prieš įsigydama rankinę, gerai apžiūrėkite drabužinę – galbūt šį pavasarį madingą krepšį jau turite? Ne paslaptis, kad kai kurios detalės, formos ir spalvos jau kelerius metus laikosi mados viršūnėje, tereikia pasidomėti šiųmetėmis tendencijomis. O jos, kaip žinome, labai įvairios: dizaineriai nenuskriaudė nei sportinio, nei klasikinio, nei laisvalaikio stiliaus gerbėjų.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)

Ieškant stilingos avalynės, svarbiausia neprašauti pro šalį derinant prie aprangos ir kitų aksesuarų. O batų pasiūla šiemet išties didžiulė: sportbačiai, šlepetės, aukštakulniai, ilgaauliai, su platforma ar juostelėmis, odiniai, dekoruoti gėlėmis ir karoliukais, vienspalviai ir tviskantys visomis vaivorykštės spalvomis...

Visą gyvenimą sostinėje gyvenantis Algirdas Gurevičius nesijaučia esąs miesto žmogus. „Pasitaikius pirmai progai, visada maudavau kur nors į gamtą. Jau dešimtmetį kasmet dviračiu keliauju po įvairias šalis, o paskutinį kartą su bendražygiais leidomės į Kirgiziją“, – pradeda pasakoti vilnietis. Daugiau nuotykių ir ekstremalių potyrių – straipsnyje „Dviračiais per Kirgiziją“

Apie judėjimo naudą sveikatai kalbama vis garsiau, pabrėžiama, kad fizinis aktyvumas yra būtinas gerai savijautai. Rodos, vis daugiau žmonių tai supranta ir, jeigu negali lankyti sporto klubo, pradeda bėgioti ar bent jau daugiau vaikščioti. Taigi kelios įdomios istorijos ir faktai – straipsnyje „5 įdomybės“.  

Kaip visada nepamirštame mėgstančių suktis prie puodų. Šįkart – receptai, kaip nebrangiai gaminti pietus ir išsivirti skanių barščių.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (10 Nr.)

Įdomaus ir prasmingo ilgojo savaitgalio su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas