Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Nauji čiužiniai – į ką atsižvelgti įsigyjant: TOP 5 pasirinkimai

Lovoje praleidžiame net trečdalį savo gyvenimo, o puikų miegą užtikrina tinkami čiužiniai. Ieškant naujo čiužinio savo namams, ypač svarbu atsižvelgti į kokybę ir į savo poreikius. Šiandien jų pasirinkimas yra itin platus, todėl kviečiame sužinoti, į ką reikėtų atsižvelgti renkantis naują čiužinį, ir pristatome TOP 5 vidutinio kietumo čiužinius.
Čiužinys
Čiužinys / „Senukai.lt“ nuotr.

Į ką atsižvelgti renkantis čiužinį?

Tinkamas čiužinys yra labai svarbus norint gerai išsimiegoti ir pailsėti. Atrama, patogumas, ilgaamžiškumas ir dydis yra pagrindiniai aspektai renkantis. Sužinokite apie juos daugiau.

Čiužinio dydis

Čiužinio dydį rekomenduojama rinktis pagal savo poreikius. Tiems, kurie miega vieni, puikiai tiks standartinio 90 x 200 cm dydžio čiužinys. Mėgstantys turėti daugiau erdvės arba miegantys dviese, gali rinktis didesnį 140 x 200 cm, 160 x 200 cm arba net 180 x 200 cm čiužinį.

Lovos arba sofos-lovos tipas

Renkantis naują čiužinį, svarbu atsižvelgti ir į lovos arba sofos-lovos tipą, ant kurios jis bus naudojamas. Čiužinio pasirinkimas priklauso ne tik nuo lovos arba sofos-lovos dydžio, bet ir nuo konstrukcijos. Pavyzdžiui, siekiant užtikrinti tinkamą atramą nelygioms lovoms gali reikėti aukštesnio ir tvirtesnio čiužinio. Jeigu lovos paviršius lygus, gali pakakti ir plonesnio čiužinio.

Čiužinio sudėtis

Dar vienas svarbus veiksnys – medžiagos ir užpildai. Čiužinys gali būti pagamintas iš putų poliuretano, viskoelastinės medžiagos, būti su spyruoklėmis arba be jų. Atkreipkite dėmesį, ar čiužinio medžiagos pasižymi ortopedinėmis savybėmis, ar jos yra pralaidžios orui, ar galima skalbti čiužinio užvalkalą. Rekomenduojama rinktis higienos specialistų patvirtintus gaminius, kurie nesukelia alerginių reakcijų.

Čiužinio minkštumas

Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį į čiužinio minkštumą. Nors kiekvienas žmogus gali turėti skirtingus poreikius ar pomėgius, pačiais ergonomiškiausiais yra laikomi vidutinio kietumo čiužiniai. Vis tik, patogumas yra svarbiausias.

5 geriausi vidutinio kietumo čiužiniai

Šis trumpas 5 čiužinių sąrašas padės jums išsirinkti čiužinį, kuris patenkins jūsų poreikius. Šie čiužiniai užtikrins ramias naktis ir žvalius rytus.

Čiužiniai „Sonus Glamour“

„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys
„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys

„Sonus Glamour“ – tai vidutinio kietumo, higienos specialistų patvirtinti, 200 x 160 cm dydžio čiužiniai. „Sonus Glamour“ aukštis – 22 cm, o jų užpildą sudaro pakietinti veltinio lakštai bei vidutinio kietumo spyruoklės. Jos sukuria 7 kietumo zonas, užtikrinančias elastingumą, kokybišką atramą bei ergonomišką prisitaikymą prie kūno formų.

Šie dvipusiai čiužiniai yra padengti elastingomis poliuretano putomis. Užvalkalai gali būti nuimami ir skalbiami skalbimo mašinoje iki 60 °C temperatūroje. Auksu padengti „Sonus Glamour“ krašteliai šiems čiužiniams suteikia ypatingos elegancijos. Tai yra idealus pasirinkimas ne tik ieškantiems plataus čiužinio. „Sonus Glamour“ gali būti ir 90, 120, 140, 160 bei 180 cm pločio.

Čiužiniai „Premia“

„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys
„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys

„Premia“ čiužiniai yra vidutinio kietumo, 200 x 120 cm dydžio ir labiau tinkami vienvietei lovai. Šie 18 cm aukščio čiužiniai pagaminti iš savarankiškai veikiančių vidutinio kietumo spyruoklių. Jų išdėstymas atskirose sekcijose ne tik užtikrina elastingumą bei tinkamą atramą, bet ir suformuoja 7 kietumo zonas, garantuojančias ergonomišką čiužinio prisitaikymą prie kūno formų.

„Premia“ užpildą sudaro poliuretano putos ir pakietinti veltinio lakštai, o krašteliai yra apsiūti auksine medžiaga. Užvalkalai gali būti nuimami ir skalbiami skalbimo mašinoje iki 60 °C temperatūroje. Ieškantys kitokių dydžių, gali rinktis skirtingo pločio „Premia“ čiužinius – 90, 120, 140, 160, 180 cm.

Čiužiniai „Neapol Blue“

„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys
„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys

„Neapol Blue“ – tai vidutinio kietumo, vienviečiai 200 cm x 90 cm dydžio, 12 cm aukščio čiužiniai. Jų užpildą sudaro putų poliuretanas, kuris suteikia būtiną atramą kūnui miego metu bei padeda išvengti perkrovos sąnariams ir raumenims, užtikrinant optimalią miego poziciją.

Šie čiužiniai pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų, todėl yra ilgaamžiai ir komfortiški. Jie parduodami be užvalkalų ir pasižymi patrauklia kaina. Tai puikus pasirinkimas norintiems sutaupyti ir mėgautis puikiu miegu bei stabilia atrama kūnui, neišleidžiant daug pinigų.

Čiužiniai „Marveti Memory“

„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys
„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys

„Marveti Memory“ – tai vidutinio kietumo, 200 x 160 cm dydžio, 21 cm aukščio čiužiniai, pasižymintys itin aukšta kokybe. Jie yra pagaminti iš putų, spyruoklių ir itin elastingos bei visuomet į savo pradinę būseną grįžtančios viskoelastinės medžiagos. Ji idealiai prisitaiko prie žmogaus kūno linijų ir temperatūros bei gerina kraujotaką.

Ortopedinėmis savybėmis pasižymintys „Marveti Memory“ čiužiniai yra higieniški – pralaidūs orui, atsparūs dulkėms bei pelėsiui. Jų užvalkalai pagaminti iš minkšto ir malonaus liesti antialerginio audinio. Užvalkalai turi užtrauktukus, todėl juos galima lengvai nuvilkti ir skalbti iki 40° C temperatūroje.

Čiužiniai „Polaris“

„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys
„Senukai.lt“ nuotr./Čiužinys

„Polaris“ čiužiniai yra vidutinio kietumo, 200 x 140 cm dydžio ir 16 cm aukščio. Dygsniuotu žakardo audiniu apsiūti čiužiniai yra pagaminti iš „Bonell“ tipo spyruoklių, puikiai laikančių kūną ir galinčių padėti išvengti nugaros skausmų. Šios spyruoklės užtikrina ne tik maksimalų komfortą, bet ir gerą oro cirkuliaciją.

„Polaris“ užpildą sudaro aukštos kokybės poliuretano putų sluoksnis, kūnui suteikiantis puikią atramą ir užtikrinantis gilų miegą. Čiužiniai viduje turi ir kokoso plaušo sluoksnį, kuris pasižymi antibakterinėmis savybėmis, suteikiančiomis čiužiniui standumo ir elastingumo.

Rekomenduojama rinktis tuos čiužinius, kurie yra ergonomiški, prisitaiko prie jūsų kūno formų ir tinka pagal dydį. Įsigiję tokius gaminius būsite tikri, kad išsimiegosite patogiai ir išvengsite rytinių nugaros skausmų. Visi šie vidutinio kietumo čiužiniai, lovos ir daugelis kitų miegamąjam reikalingų baldų bei aksesuarų – internetinėje parduotuvėje Senukai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas