Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

Naujoji augalų mada namuose: įspūdingas alyvmedis vazone

Augalų, interjero ir naujovių fanatikai šiandien namus puošia alyvmedžiais. Vazone augantis pilkai žalias augalas ne tik įneša Viduržemio jūros dvasios, bet ir puikiai tinka šiuolaikiniuose moderniuose interjeruose.
Alyvmedis
Alyvmedis / Vida Press nuotr.

Tai lyg lengvas gaivumo ir saulės blyksnis viename, tačiau tam, kad juo papuoštumėte savo aplinką bei suteiktumėte namams jaukumo, reikia žinoti, kaip tinkamai pasirūpinti šiuo augalu, rašoma apartmenttherapy.com.

Saulė

Natūraliai alyvmedžiai auga ten, kur daug saulės, yra sausa ir šilta. Ir kol nepradėjote galvoti, kaip iš savo užauginto alyvmedžio alyvuogių spausite aliejų ir į jį mirkysite ciabatta, visų pirmiausia pasirūpinkite, kad augalas būtų apšviestas, jeigu niūru; ir stovėtų vietoje, besimaudančioje saulės spinduliuose (per dieną reikia 6 valandų šviesos, tačiau atminkite, tiesioginiai saulės spinduliai yra pražūtis bet kuriam augalui). Kaip pabrėžia specialistai, alyvuogių kažin ar sulauksite, tačiau pamėginti verta vien dėl ypatingo alyvmedžio žavesio.

Dydis

Alyvmedžiai auga gana lėtai, tačiau siekdami optimalaus dydžio medelio, turėsite pasigaląsti žirkles ir formuoti augalą. Arba rinkitės tokias rūšis, kurioms nereikia pernelyg daug erdvės, pavyzdžiui, europinis alyvmedis užauga iki 2 m, bet tai niekis, palyginti su tomis, kurios pasiekia 5 m ir daugiau.

A post shared by Olive Designer (@narushuu) on

A post shared by My White Loft (@mywhiteloft) on

A post shared by @dimi.deco on

Sodinimas

Alyvmedžiams nepatinka pernelyg didelė drėgmė, todėl tiek dirvožemis, tiek vazonas, kuriame auginsite, turėtų jam padėti išvengti drėgmės pertekliaus. Drenažo sistema tiesiog būtina, jeigu norite sulaukti vešlaus ir dailaus augalo. Ir negailėkite vietos – rinkitės didesnį vazoną, kad alyvmedžiui būtų vietos šaknytis bei reguliariai persodinkite.

A post shared by D o t & V i e (@dotviehome) on

Priežiūra

Alyvmedžiams patinka sausas oras, todėl stenkitės išvengti drėgmės ir papildomai nedrėkinkite. O laistydami laikykitės klasikinės taisyklės – neperliekite ir neperdžiovinkite.

A post shared by Jung & Bergen (@jung.bergen) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai