Štai kokiais patarimais dalinasi adme.ru:
Išvenkite pelėsio ant dušo užuolaidų. Nusipirkę dušo užuolaidas, perplaukite jas sūriu vandeniu. Manoma, kad šis būdas padės išvengti nemalonaus pelėsio, kuriuo dažnai pasidengia dušo užuolaidos.
Numalšinkite skausmą po uodų įkandimo. Uodų sezonas jau ant nosies. Tam, kad greitai numalšintumėte skausmą ir patinimą, sudrėkinkite pirštą, apibarstykite jį druska ir uždėkite ant skaudamos vietos.
Sugrąžinkite variniams indams jų spindesį. Druska puikiai tinka valyti varinius daiktus – sumaišykite druską, miltus, actą ir nušveiskite indus gautu mišiniu. Taip pat galite pasinaudoti ir kitu būdu: perpjauti citriną pusiau, pamirkyti ją į druską ir valyti varinius gaminius.
Kad aliejus nesitaškytų. Turbūt tai vienas nemaloniausių potyrių virtuvėje, todėl prieš pradėdami kepti, įberkite į įkaitintą aliejų druskos žiupsnelį, tuomet kepkite.
Pagalba žvakėms. Norite, kad jos degtų tolygiai, nenubėgtų? Palaikykite kelias valandas stipriame druskos tirpale ir prieš uždegdami gerai išdžiovinkite.
Nemalonus batų kvapas. Įberkite druskos į medžiaginius maišelius ir sudėkite juos į batus. Taip pat galite druską berti tiesiai į batus, gerai pakratyti ir po kiek laiko išsiurbti.
Išvenkite skruzdėlių. Vietas, kur jos šeimininkauja, apšlakstykite druskos tirpalu arba pabarstykite druska.
Apsaugokite vaisius ir daržoves nuo patamsėjimo. Obuoliai, kriaušės ar bulvės ilgainiui patamsėja, tad jeigu norite išsaugoti jų spalvą, palaikykite juos šaltame, vos pasūdytame vandenyje.
Panaikinkite svogūnų kvapą. Jeigu pjaustėte svogūnus, smulkinote česnakus, greičiausiai ant rankų liko nemalonus kvapas, kurio išvengsite paprastai: sudrėkinkite rankas ir įtrinkite jas druska, sumaišyta su valgomąja soda, po to nuplaukite šaltu vandeniu su muilu.
Kvepinkite namus. Jums reikės 0,5–1 stiklinės druskos ir mėgstamo eterinio aliejaus. Užlašinkite jo ant druskos, gerai išmaišykite ir šį natūralų namų kvapą patalpinkite į dailų indą arba perpus perpjautą apelsino žievelę. Pastatykite kambaryje.
Užgesinkite ugnį. Jeigu virtuvėje „kilo katastrofa“ ir kas nors užsidegė, tuomet turėkite po ranka druskos. Ją užbėrę greitai užgesinsite ugnį.
Nuvalykite lygintuvą. Įkaitinkite lygintuvą (rinkitės aukščiausią temperatūrą), užberkite druskos ant popieriaus arba laikraščio ir tuomet perbraukite lygintuvu per druską tol, kol jis taps švarus.
Išvalykite kriauklę. Druska puikiai valo riebalus, šalina nešvarumus – tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir apibarstę ją druska iššveiskite kriauklę.