Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2015 12 16

Netradicinė Kalėdų eglutė: puoškite namus kitaip!

Dar prisimename pernai metus, kai tiek diskusijų sukėlė Kauno debesų eglutė. Regis, Lietuva tuomet pasidalijo į dvi dalis: vieni gyrė originalią, įdomią savitą eglutės koncepciją, o kiti pasigedo įprastinio, tradicinio vaizdo.
Kalėdų eglutė-dekoracija.
Kalėdų eglutė-dekoracija. / Fotolia nuotr.

Kurie teisūs? Abi pusės. Vieni nori išlaikyti tradicijas ir daiktus vadinti savo vardais. Jei eglutė – tai žalia, raudonais ar baltais bumbulais, su lempučių girlianda. Kitiems vaizduotė leidžia įsivaizduoti bei pamatyti eglutę kitaip – tiesiog priimti, kad ji nebūtinai turi būti toji, iš miško, ar plastmasinė – iš prekybos centro.

Pastariesiems siūlome ir namus papuošti kitaip. Galbūt kai kam tai pasirodys ir ne eglutė, o Kalėdų dekoracija. Tebūnie. Juk svarbu visai kas kita – kokią nuotaiką ji sukuria ir ką atvilioja į namus... Linkime, kad Kalėdų senelis neaplenktų visų namų – ir su tradicinėmis, ir su originaliomis eglutėmis ar visai be jokių puošmenų.

„Liekna“ ir taupanti vietą eglutė. Ant sienos išraitykite lempučių girliandą taip, kad būtų eglutės vaizdas. Keli žaisliukai – ir namuose jau šventiška nuotaika. Vietoj girliandos tiks ir siūlų zigzagai arba išpopuliarėjusios bumbulų girliandos – pastelinių ar ryškių spalvų.

Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.

Protinga eglutė. Knygas sukraukite pagal „ūgį“ ir papuoškite lempučių girlianda. Galite padėti ir tą knygą, kurią skaitote, įkelti nuotrauką į socialinį tinklą ir pažymėti #KnygųKalėdos. Tokiu būdu ir draugams parodysite papuoštus namus, ir pasidalysite mėgstama arba dabar skaitoma knyga.

Beje, nepamirškite dalyvauti ir Ji24.lt bei Namų idėjų centro (NIC) rengiamame fotokonkurse „Mano puošnios Kalėdos“. Daugiau apie konkursą skaitykite ČIA.

Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.

Margaspalvė eglutė. Iš medžio šakų, žievės, cinamono lazdelių, džiovintų apelsino griežinėlių, spalvoto popieriaus, sagų bei dekoratyvinių juostelių suklijuokite eglutės formos dekoraciją. Galite viską klijuoti ant kartono, iškirpti ir pakabinti.

Fotolia nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Fotolia nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.

Prisiminimų eglutė. Ant medinių pagaliukų sukabinkite įsimintiniausias metų akimirkas su brangiausiais žmonėmis – tais, kurie susirinks Kalėdoms. Nepamirškite ir tų, kurie išėjo Anapilin...

Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė iš nuotraukų.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė iš nuotraukų.

Kvepianti ir valgoma eglutė. Išsikepkite žvaigždutės formos imbierinių meduolių (įvairių dydžių) ir paskui sulipinkite „pagal ūgį“ su glajumi. Ir namai kvepės, ir nuotaika pasklis po namus.

Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė iš imbierinių sausainiukų.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė iš imbierinių sausainiukų.
Kalėdinė eglutė
Receptas: Kalėdinė eglutė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 100.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g („Dansukker“ PANEVĖŽIO PLIUS)
Sirupas: („Dansukker“ auksaspalvio) 150.00 ml
Kefyras: 150.00 ml
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Išplakite iki purumo kiaušinius su cukrumi.
  2. Supilkite auksaspalvį sirupą, margariną ir kefyrą.
  3. Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius ir įmaišykite į kiaušinių masę.
  4. Išklokite kepimo skardą sviestiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  5. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite apie 15 minučių.
  6. Formelių pagalba išpjaustykite skirtingo dydžio žvaigždutes.
  7. Sudėkite žvaigždutes vieną ant kitos. Apibarstykite cukraus milteliais ir turėsite apsnigtą kalėdinę eglutę, kuria galėsite papuošti saldumynų arba kalėdinių pietų stalą.
  8. Galite parsisiųsdinti žvaigždučių formeles.
  9. Jeigu naudositės parsisiųsdintomis žvaigždučių formelėmis, reikės padvigubinti sudedamųjų dalių kiekį ir iškepti dvi skardas – tuomet kalėdinė eglutė bus išties graži.

Receptas „DANSUKKER“

 

Suskleisti
Imbierais kvepianti eglutė
Receptas: Imbierais kvepianti „eglutė“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Margarinas 120.00 g
Medus: 130.00 g
Cukrus: 140.00 g
Miltai: 360.00 g (kvietiniai)
Cinamonas: 12.00 g
Muskatas: 4.00 g
Gvazdikėliai: 4.00 g (malti)
Imbieras: 4.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas – glaistui)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (glaistui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinos sultys – glaistui)
Pabarstukai 100.00 g
Kaip gaminti

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų.

2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki mažesnės.

3. Apie 1015 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusias „žvaigždeles“ aptepkite paruoštu glaistu ir apibarstykite spalvotais pabarstukais. Papuoštas detales vieną prie kitos sulipdykite tuo pačiu glaistu. 

Receptą atsiuntė Neringa Venskutonienė

Suskleisti

O Kalėdų rytą... Galite stebuklu paversti namiškiams ant stalo padėję štai tokią eglutę, sukurtą iš braškių. Nei spygliukai nubyrės, tačiau tikrai neprižadame, kad ji džiugins akį ilgai – juk taip norėsis paragauti...

AOP nuotr./Kalėdų eglutė iš braškių.
AOP nuotr./Kalėdų eglutė iš braškių.

Ažūrinė eglutė. Sulenkite popieriaus lakštą, prie lenkimo linijos nusipieškite kontūrus (žr. paveikslėlį žemiau) ir iškirpkite. Smulkesnėms detalėms naudokite popieriaus rėžtuką. Tokių eglutės dalių reikės dviejų. Iškirptas eglutes išskleiskite. Vieną eglutę per lenkimo liniją įkirpkite nuo apačios iki vidurio, o kitą dalį atvirkščiai – nuo viršaus iki centro. Tas dvi dalis sumaukite ir grožėkitės eglute! Popierių galite palikti baltą arba nupurkšti blizgučiais. 

Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.
Shutterstock nuotr./Kalėdų eglutė-dekoracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos