Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 07

Pageltusi pievelė: kaip greitai išspręsti problemą?

Vasaros metu vaikščioti basomis per minkštą ir žalumu tviskančią žolę – tikras malonumas. Deja, ne visada pievelė atitinka mūsų lūkesčius. Dėl kokių priežasčių ji gali pagelsti ir kaip galime tam užkirsti kelią?
Pievelė
Pievelė / Vida Press nuotr.

Specialistai pastebi, kad veja gali gelsti dėl daugelio priežasčių.

Drėgmės stygius. Sausą ir šiltą vasarą žolė gali pagelsti, todėl laistyti patariame ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę. Todėl jeigu veja jūsų nedžiugina būtent dėl sausros, kelias dienas iš eilės gausiai laistykite žolę.

Mineralinių medžiagų trūkumas. Jeigu vejos netręšiate, tuomet vaizdas gali nuvilti, kadangi pavasarį ir vasarą auganti veja reikalauja tręšimo specialiomis trąšomis. Atsižvelgiant į trąšas, žolę gali reikėti tręšti kelis kartus per mėnesį – stenkitės laikytis nurodyto grafiko.

Jeigu gelsta ne atskiri žolės ploteliai, bet žolės galiukai, tuomet kalta gali būti žoliapjovė ir atbukę peiliai, kurie žolę išrauna, o ne nupjauna. Tokiu atveju reikia pasirūpinti žoliapjovę sutaisyti.

Dar viena žolės geltimo priežastis – ligos ir kenkėjai. Kai kurie kenkėjai nugraužia žolės šaknis, todėl pageltonuoja atskiri žolės plotai. Padėti gali specialūs insekticidiniai preparatai. Grybelis taip pat gali pažeisti vejos plotus – tokiems atvejams rinkitės fungicidinius preparatus.

Verta žinoti, kad pievelė gali labai nukentėti nuo keturkojų gyvūnų, todėl stenkitės to išvengti, o tas pievelės vietas, kur šunys šlapinasi ir atlieka kitus reikalus, kuo greičiau nuplaukite vandeniu.

Norite gražios pievelės? Tuomet pirmaisiais metais, kai ją pasėjote, neskubėkite ant jos vaikščioti, neleiskite ten ir augintinių. Taip pat patartina reguliariai žolę pjauti, kad ji atrodyti dailiai ir vešliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas