Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasidalino metodu, kaip kovoti su vaisinėmis muselėmis

Mažai tikėtina, kad yra tokių, kurie niekada nesusidūrė su vaisinėmis muselėmis. Mažai tikėtina, kad yra tokių, kurių neerzina nekviesti mažieji svečiai. Nors yra galvojančių, kad jos atsiranda savaime – tiesiog toks sezono metas, o jam pasikeitus, ims ir dings. Galbūt dalis tiesos tame ir yra, tačiau esminis dalykas, kodėl jos karaliauja mūsų virtuvėse – maistas. Dažnas nuleidžia rankas ir tiesiog nustoja su jomis kovoti, tačiau esti keli būdai ir patarimai, ką daryti, kad jų gerokai sumažėtų, rato tvnet.lv.
Kaip išvengti vaisinių muselių?
Kaip išvengti vaisinių muselių? / Vida Press nuotr.

Vadinamosios vaisinės muselės nėra atsitikintis svečias mūsų namuose, labiausiai jas traukia vaisių ir daržovių sultys. Bet kas, kas sviečia, sultinga, o galbūt net jau pradėjo gesti.

Kaip jų išvengti?

Visų pirma, reikėtų pasirūpinti, kad vaisiai, uogos ir daržovės ilgai nebūtų atvirose talpyklose. Taip jie greitai genda ir sudaro idealią aplinką vaisinių musių puotai.

Vis tik, jei jau nutiko taip, kad nekviestų svečių perteklius ima erzinti, yra keli būdai, kuriais galima mėginti užkirsti tam kelią.

Vienas iš patikrintų būdų, kuriais pasidalino išmėginusieji kovą su vaisinėmis muselėmis – į talpą, kurioje yra, pavyzdžiui, pomidorai ar kiti vaisiai bei daržovės įdėti gabaliuką ko nors, pagaminto iš kamštinio ąžuolo. Tai gali būti ir vyno kamštis, ir kamštinių padėkliukų gabalėlis. Galbūt sunku tuo patikėti, bet dalinęsis patarimu įsitikinęs – tai puikiai, galbūt reikėtų pamėginti ir jums?

123rf.com nuotr./Obuoliai
123rf.com nuotr./Obuoliai

Dar vienas būdas, kuriuo dalinasi visaip bandę atsikratyti vaisinių muselių – baziliko lapai. Tikinama, kad vaisinėms muselėms šis prieskoninis augalas nelabai patinka, todėl pridėjus jų prie daržovių ar vaisių, didelė tikimybė, kad tą vietą muselės aplenks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas