Štai penki puikūs receptai, kurie praskaidrins nuotaiką ir jums, ir jūsų šeimai. Taip paruošti namų kvapai atrodo nuostabiai ir tikrai papuoš namų interjerą.
► Apelsinai, imbieras, migdolų ekstraktas
Kaip gaminti? Supjaustykite apelsinus ir imbierą griežinėliais, įlašinkite migdolų ekstrakto ir, viską sudėjusios į stiklainį, užpilkite vandeniu.
► Žalioji citrina, čiobreliai, mėtos, vanilės ekstraktas
Kaip gaminti? Supjaustykite žaliąją citriną giežinėliais, sudėkite čiobrelius, mėtas, įlašinkite vanilės ekstrakto ir viską užpilkite vandeniu. Galite naudoti tiek šviežias, tiek džiovintas žoleles. O jeigu neturite jų, tiks ekstraktai, eteriniai aliejai ir pan.
► Citrina, rozmarinas ir vanilės ekstraktas
Kaip gaminti? Supjaustykite citriną griežinėliais, sudėkite rozmarinų šakeles, įlašinkite vanilės ekstrakto ir užpilkite stiklainį vandeniu.
► Apelsinai, cinamonų lazdelės, gvazdikėliai, anyžiai
Tai itin žiemiškas ir Kalėdomis kvepiantis aromatas. Kaip gaminti? Supjaustykite apelsinus griežinėliais, įdėkite kelias cinamonų lazdeles, įberkite gvazdikėlių, anyžių ir viską užpilkite vandeniu.
► Pušų šakelės, laurų lapai ir muskato riešutai
Kaip gaminti? Sudėkite viską į stiklainį ir patarkuokite muskato riešutų. Užpilkite viską vandeniu. Pušų šakeles galite šiek tiek palaužyti, kad jos ilgiau skleistų malonų kvapą.
Ką daryti toliau? Itin dailiai stiklainėliuose atrodantys prieskoniai ir vaisiai užpilami vandeniu, o norint, kad šie skleistų malonų kvapą, reikia juos pašildyti. Tam tinka specialios lempelės, indai, kuriuose būna žvakėms skirta vieta ir pan.
Laikyti kvapus šaldytuve galite iki dviejų savaičių. Mišinius tinka ir užšaldyti, tačiau tuomet nereikėtų pilti vandens. Jeigu stiklainius papuošite kaspinėliais, jie bus puiki kalėdinė dovana draugams ir artimiesiems.
Saldžių ir kvapių atradimų!
Idėjos ir nuotraukos iš tinklaraščio theyummylife.com.