Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03

Pavasarinė pertvarka: kelios taisyklės padės suruošti „poilsiui“ žieminius daiktus

Norisi nusimesti žieminę striukę, kepurę, pirštines, nusiauti sunkius batus ir pagaliau gyventi pavasariu. Ir pavasariškai. Tačiau skubėti nereikėtų – bet kaip sumesti žieminiai daiktai kito sezono nesulauks, tad būkite apdairūs ir vadovaukitės keliomis taisyklėmis.
Šilti drabužiai
Šilti drabužiai / Vida Press nuotr.

Viską skalbkite arba neškite į valyklą

Prieš sukabindami paltus ir striukes, kitus sunkius ir šiltus drabužius, juos išskalbkite, gerai išdžiovinkite, išpurtykite. Gali būti, kad iš pradžių nesimatys jokių nešvarumų, tačiau drabužių apykaklės, rankogalių ar pažastų dėmės iki kitos sezono gali išryškėti, o pašalinti tuomet jau bus sudėtinga.

Geriausia drabužius išskirstyti į krūveles – skalbimui, nešimui į valyklą ir atidavimui/išmetimui. Juk pavasaris – pats tinkamiausias metas atsinaujinimui! Tas pats galioja ir jūsų batams – nuvalykite, kad būtų visiškai švarūs, ištepkite specialiu kremu ir sudėkite ir jiems skirtas popierines dėžutes. Į batų vidų galite įdėti ir maišelius su valgomąja soda, kuri sugeria kvapus ir drėgmę.

Pamirškite polietileninius maišus

Rekomenduojama ignoruoti polietilenines drabužių saugyklas, kuriose necirkuliuoja oras. Drabužiai turi kvėpuoti, kitu atveju jie gali pradėti pelyti, pakeisti spalvą, o jų kvapas taps nemalonus. Rinkitės medžiagines, pintas, drabužių talpyklas, įvairius krepšius, popierines dėžes, kuriose yra angos orui cirkuliuoti.

Jeigu jau drabužius laikote plastikiniuose maišuose, galite pradurti kelias skyles, kad drabužis neįgautų nemalonaus kvapo.

Ant pakabų nekabinkite megztinių

Priežastis paprasta – jie praras savo formą ir išsitampys, todėl vėliau atrodys negražiai. Blogiausiu atveju galite megztinį pakabinti ant kelnių pakabos – tiesiog perlenkite jį pusiau ir prakiškite po pakabos skylę. Jeigu megztinius sulankstysite ir dėsite į dėžes, tuomet sunkiausi turėtų atsidurti apačioje, o lengviausi viršuje. Svarbu nepergrūsti ir megztinius sudėti taip, kad liktų vietos.

Nelankstykite kepurių

Kepurės, skrybėlės ir kiti galvos apdangalai turėtų išsaugoti savo formą, todėl sulankstę galite viską sugadinti. Galite į juos pridėti popieriaus, tačiau esminis dalykas – daugiau oro, mažiau šviesos, dulkių, drėgmės.

Paltai ir kailiniai

Geriausia baigiantis sezonui šiuos drabužius nunešti į valyklą, kad jais būtų tinkamai pasirūpinta. Dažniausiai tai yra brangūs daiktai, nešiojami ne vieną sezoną, tad jų tikrai nesinori sugadinti.

  • Laikykite šiuos apdarus tamsioje, vėsioje, sausoje vietoje.
  • Kailiniai ir paltai turėtų kabėti ant medinių pakabų.
  • Spintoje turi būti pakankamai vietos, kad kailiniai ir paltai nesitrintų vienas ir kitą o oras lengvai cirkuliuotų.
  • Dar geriau, jeigu paltus ir kailinius įvilksite į specialų maišą, geriausia, medžiaginį.
  • Bendras patarimas – įsigykite priemonės nuo kandžių, kad nuo kenkėjų apsaugotumėte savo drabužius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai