Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

Pomidorus užpuolė baltasparniai? Patyrusi augintoja pataria, kas gali padėti jų atsikratyti

Daržininkų ir sodininkų forumuose baltasparniai aprašomi kaip vieni baisiausių kenkėjų, kurie nusiaubia visą derlių, o jų atsikratyti – neįmanoma. Išties, šie įkyrūs ir nedideli kenkėjai gali pridaryti daug žalos, o karas su jais dažnam primena kovą su vėjo malūnais.
Pomidorų augintoja Vilija Juškevičienė dalinasi patarimai, kaip atsikratyti baltasparnių
Pomidorų augintoja Vilija Juškevičienė dalinasi patarimai, kaip atsikratyti baltasparnių / Vida Press ir asmeninio archyvo nuotr.

15min skaitytoja rašo: „Esu tik pradedančioji daržininkė, bet pastebėjau kelis baltus vabaliukus šiltnamyje ant pomidorų. Kiek žinau, tai gali būti baltasparniai. Ar tai reiškia, kad man derliaus jau nesulaukti? Ar juos išvis įmanoma išnaikinti?“

Su Vilija Juškevičiene, kuri jau daug metų augina pomidorus, kalbamės, ar tikrai niekaip neįmanoma išvengti baltasparnių žalos ir kokie būdai padės sumažinti jų populiaciją?

„Kai auginau fuksijas, baltasparniai buvo kasdienybė, todėl verta žinoti, kad jie puola, ne tik pomidorus, bet beveik viską – tai polifagai, kuriuos vilioja ir kitos daržovės – agurkai, baklažanai, gėlės, piktžolės. Minta baltasparniai augalų sultimis, todėl augalas labai nukenčia. Jie palieka ir savo lipnias išskyras ant stiebų bei vaisių, tai tikrai itin nemalonūs šiltnamio įnamiai. Tiesa, nebūtinai jie turi sunaikinti derlių – tai, manau, priklauso nuo to, kuriuo metu baltasparniai užsiveisia“, – aiškina augintoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas