Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 21

Pora namą iškeitė į autobusiuką: mes darbus, svajoja pagyventi Amazonės džiunglėse

Po kelionės nameliu su ratais Europoje Andrius Bernotas su žmona suprato, kiek daug jų kasdienybėje yra materialumo. Dėl šios priežasties Norvegijoje gyvenanti pora ryžosi priimti ryžtingą sprendimą – juodu išnuomojo savo namą ir persikėlė į pačių įsirengtą autobusiuką. Negana to, abu ketina palikti darbus ir leistis į kelionę. „Sumažėjo poreikiai, o kartu ir išlaidos“, – apie dabartinį savo gyvenimą sako Andrius.
Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke
Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke / Asmeninio albumo nuotr.

Leidosi į kelionę po Europą

Andrius su žmona norvege Norvegijoje gyvena jau 15 metų. Abu visada mėgo daug keliauti – kaip vyras sako, meilę jautė išvykoms tiek dviračiu ar automobiliu, tiek lėktuvu.

„Kad ir kokioje nuostabioje šalyje gyventume, ta pati vietovė ir rutina su laiku pabosta. Manau, jog mūsų asmenybės formuojamos pagal supančią aplinką – keliaudami galime geriau pažinti save, rasti kitokią savo versiją. Tai yra įdomu“, – pasakoja A.Bernotas.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke

Pora nusprendė įsigyti autobusiuką, kuriuo vykdavo ne tik į savaitgalio išvykas, bet ir į tolesnes keliones. Būtent juo jie turėjo ir turą po Europą, kai per šešias savaites aplankė 13 valstybių.

„Labiausiai patiko Italija, bet kartu ji ir labiausiai nepatiko, – šypsosi Andrius. – Ten viskas keičiasi priklausomai nuo regiono. Yra pasakiška gamta, architektūra, dolomitai, Venecija, Neapolis, tik iš žmonių nemokamai įsipilti vandens ar nueiti į tualetą galimybės nesulauksi.“

Ten viskas keičiasi priklausomai nuo regiono.

Save vadindami gamtos žmonėmis, Andrius su žmona daugiausia laiko leido būtent joje, kur kopė į kalnus, važinėjo dviračiais, plaukė baidarėmis. Kaip sako vyras, meną ir architektūrą galima rasti būtent gamtoje, tad muziejų jie nelankė.

„Nakvojome kempinguose, sunkvežimių aikštelėse, degalinėse, miestelių centre, kalnuose, paplūdimiuose – ten, kur pavykdavo apsistoti. Tiesa, ne visada rasdavome tobulą vietą praleisti naktį. Nemažai padėjo „Park4night“ programėlė, kur žmonės dalijasi nakvynės vietomis visame pasaulyje, – pasakoja A.Bernotas.

– Maistą stengėmės gaminti patys, bet ne visada tą padaryti pavykdavo vien dėl karščio, tad teko užsukti ir į kavinukes ar restoranus.“

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Bernotas su žmona gyvena pačių įsirengtame autobusiuke

Andrius atskleidžia, kad tokia kelionė jiems atsiėjo apie 4 tūkst. eurų.

„Į kainą įėjo viskas: degalai, mokami keliai, keltai, maistas, kempingai, lankytinos vietos“, – vardina A.Bernotas.

Namą iškeitė į gyvenimą autobusiuke

Po kelionės sugrįžusi namo, pora pasijautė itin keistai – kaip sako Andrius, atrodė, kad viename stalčiuje yra daugiau daiktų nei visoje autobusiuko virtuvėje. Išvyka po Europą jiems priminė, kiek mažai daiktų iš tiesų reikia kasdieniame gyvenime, o tai lėmė, jog pora pradėjo mąstyti apie nuolatinį gyvenimą namelyje su ratais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas