Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

Prieš pat JAV prezidento rinkimus Boratas išleido naują filmą: kodėl jis taip užrūstino D.Trumpą?

Garsiojo Borato iš Kazachstano nuotykiai tęsiasi, o apie juos pasakojantis naujausias filmas, pasak naujienų svetainės Looper.com, užrūstino ne ką kitą, o patį Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą. Jis nesivaržydamas drėbtelėjo kritikos filmo žvaigždei, komikui Sachai Baronui Cohenui.
Urban Style Portalas (9)
„Borato“ aktorius Sacha Baronas Cohenas, persirengęs Donaldu Trumpu

Naujajame filme, pavadintame „Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan“ (liet. „Nuostabaus kyšio įteikimas amerikiečių režimui, kad jis atneštų naudos kažkada šlovingai Kazachstano tautai“) yra scena, kurioje D.Trumpo patarėjas Rudy Giuliani kartu su komike Maria Bakalova, vaidinančia Borato dukrą, po interviu eina į viešbučio kambarį. Tada ekrane matomas R.Giuliani, gulintis ant lovos ir tariamai kišantis ranką sau į kelnes.

Savo radijo laidoje buvęs Niujorko meras sukritikavo S.B.Coheną ir tvirtino, kad jis toje scenoje tvarkėsi marškinius ir buvo beišsiimąs prie drabužių pritvirtintą mikrofoną, rašo „USA Today“. Kai žurnalistai paklausė D.Trumpo apie šį įvykį, jis leido suprasti, kad nejaučia jokių simpatijų S.B.Coheno komedijai.

„Aš nežinau, kas nutiko, – „Deadline“ sakė D.Trumpas. – Bet prieš kurį laiką, žinote, jis bandė mane apgauti. Ir aš vienintelis atsakiau – tau neišdegs. Tas vyrukas melagis. Ir nemanau, kad jis juokingas. Aš nieko apie jį nežinau, išskyrus tai, kad jis bandė mane apmulkinti. Jis atėjo pas mane apsimesdamas, kad yra kaip BBC – britų televizijos – laidos vedėjas.“ D.Trumpas pridūrė, kad, jo manymu, S.B.Cohenas yra „šliužas“.

Nors S.B.Cohenas, diskutuodamas su tikrais politikais prieš pasirodant naujajam filmui, dažniausiai išlieka savo personažu, net ir tviteryje, tačiau neseniai iš prezidento Donaldo Trumpo atskriejusi kritika privertė jį nusimesti Borato kaukę ir prabilti savo paties balsu.

„Donaldai, aš vertinu nemokamą Borato reklamą! Pripažįstu, kad ir tu man neatrodai juokingas. Tačiau vis tiek visas pasaulis iš tavęs juokiasi, – tviteryje parašė S.B.Cohenas. – Aš visada ieškau žmonių, kurie suvaidintų rasistiškai nusiteikusius juokdarius, o tau po sausio 20 dienos reikės darbo. Pasikalbėkime!“

Nenuostabu, kad JAV prezidentas nėra „Borat 2“ gerbėjas. Galų gale, juk šis filmas pajuokia jo rėmėjus ir, atrodo, pademonstruoja, jog Baltųjų rūmų saugumo priemonės nepakankamos. Vienoje filmo scenoje M.Bakalova, apsimetusi, kad yra „One America News Network“ reporterės Chanel Rion komandos narė, atrodo, patenka į Baltuosius rūmus be jokios saugos patikros ir nepatikrinta, ar serga COVID-19.

Įdomu tai, kad šis S.B.Coheno ir D.Trumpo susidūrimas nėra pirmasis. Nors D.Trumpas nebuvo įtikintas pasirodyti filme apie Boratą, komikas ir būsimasis prezidentas 2003 metais buvo susitikę trumpam, nepatogiam interviu.

Tuo metu S.B.Cohenas vaidino vieną iš kitų savo personažų, šlovės siekiantį reperį Ali G HBO seriale „Da Ali G Show“, ir jis akivaizdžiai suerzino D.Trumpą, pasiūlęs jam savo ledų pirštinių idėją (jos būtų skirtos apsaugoti rankas nuo tirpstančių ledų lipnumo). Visas interviu trunka tik apie minutę – D.Trumpas netrukus išeina, o pokalbio metu jis visą laiką demonstruoja nepakantumą Ali G.

VIDEO: Interview: Sacha Baron Cohen as Ali G Interviews Donald Trump on Da Ali G Show - March 7, 2003

Neaišku, kodėl anuomet D.Trumpas apskritai sutiko dalyvauti laidoje, nors manoma, kad S.B.Cohenas tikriausiai įtikino jį esąs tikras, rimtas žurnalistas. Be to, pasak „Rolling Stone“, D.Trumpo karjera tuo metu klostėsi prastokai, todėl galbūt jį suviliojo galimybė pasirodyti televizijoje.

Kalbant apie Borato nuotykių tęsinį, šįkart D.Trumpas turi daugiau priežasčių suirzti – naujasis S.B.Coheno darbas tikrai sukels atgarsį.

Nepaisant to, kad Borato personažas dabar kur kas labiau atpažįstamas, nei buvo tada, kai 2006 metais pasirodė pirmasis filmas, S.B.Cohenas vis dar sugebėjo pakankamai gerai užsimaskuoti, kad įamžintų ne vieną šokiruojančiai rasistinę, seksistinę ir labai nepatogią akimirką šiandieninėje Amerikoje.

Vienoje scenoje „pro-life“ (prieš abortus pasisakanti) klinika nepaiso Borato ir jo dukters kraujomaišos pasekmių ir atsisako nutraukti nepageidaujamą nėštumą nepilnametei, o kitoje Boratas karantinuojasi su dviem „QAnon“ šalininkais, kurie džiūgauja galėdami aptarti savo sąmokslo teorijas.

View this post on Instagram

#borat @amazonprimevideo

A post shared by Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial) on

Turbūt pats nemaloniausias filmo momentas yra tada, kai Boratas baltųjų nacionalistų sąskrydyje užveda visus dainuoti dainą, kurios tekste kalbama apie tai, kad reikia „sukapoti“ žurnalistus ir buvusį JAV prezidentą Baracką Obamą užkrėsti COVID-19.

S.B.Coheno farsinė dokumentika pataiko tiesiai į dešimtuką su stebėtinai mažai pastangų, todėl filme esantys D.Trumpo šalininkai, kaip ir prezidentui artimi žmonės, pavyzdžiui, R.Giuliani, geriausiu atveju atrodo kvaili, o blogiausiu atveju – pavojingi.

Nenuostabu, kad D.Trumpas trokšta, kad kuo daugiau žmonių laikytų S.B.Coheną tiesiog „šliužu“: sunku žvelgti tiesai į akis, kaip ir sunku paneigti, kad komikas nupiešė labai tikrovišką ir nepatogų šiuolaikinės Amerikos portretą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas