Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16

Dušo sistema už „įkandamą“ kainą: privalumų yra ir daugiau

Paprastai kompanijos, nesvarbu, ką jos gamintų – automobilius ar dantų šepetėlius – didžiausią dėmesį skiria inovatyviausių ir pažangiausių produktų pristatymui. Jie yra aukščiausios kokybės, garantuoja maksimalų komfortą, tačiau dėl objektyvių ir suprantamų priežasčių nebūna ir patys pigiausi. Sutiksite, kad kaina daugeliui iš mūsų tampa tuo galutiniu faktoriumi atsisakyti trokštamo, bet numatytą biudžetą viršijančio produkto.
GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250 Cube
GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250 / Gamintojo nuotr.

Šiandien įsirenginėjantys namus lyg susitarę patvirtintų vieną nemalonią tiesą – statybinių, interjero apdailos medžiagų, įvairios įrangos kainos auga kaip ant mielių. Biudžetą tenka planuoti dar atsakingiau, o ieškoti finansinių kompromisų – vis dažniau. Vis dėlto taupymas santechninės įrangos sąskaita nėra pats geriausias sprendimas. Kodėl? Juk niekas nenori po kelerių metų keisti varvantį maišytuvą ar sau tyliai pripažinti, kad maudynės duše kažkodėl nedžiugina...

Beje, apie dušo sistemas. Tai – vienas svarbiausių santechnikos prietaisų, kurių technologinės galimybės įprastines higienos procedūras išties gali paversti mažu gyvenimo džiaugsmu, o sparnuotą frazę, kad susikaupusius dienos rūpesčius galima nuplauti vandeniu – realybe. Kita vertus, yra žmonių, kuriems nereikia, kad dušo sistema „nuplautų jų dienos rūpesčius“ ar turėtų perteklinių funkcijų, už kurias visai nesinori papildomai mokėti... Jiems reikalinga funkcionali, patikima, kokybiška dušo sistema už „įkandamą“ kainą.

Gamintojo nuotr./GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250 Cube
Gamintojo nuotr./GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250 Cube

Vokietijos santechninės įrangos kompanijos „Grohe“ asortimente galima rasti nemažai itin inovatyvios santechnikos įrangos – nuo potinkinių rėmų, maišytuvų iki išmaniųjų unitazų ir keramikos, o kainų spektras taip pat įvairus.

Kalbant apie dušo sistemas, kompanijos flagmanu ir pardavimų hitu neabejotinai galima laikyti „SmartControl“ technologiją potinkinėse ir virštinkinėse dušo sistemose, kai paprasčiausiu mygtuko paspaudimu ir pasukimu galima valdyti vandens srovės stiprumą ir temperatūrą. Tačiau šįkart – apie dušo sistemą, kuri nekelia daug dvejonių dėl savo „įkandamos“ kainos ir dar gali nustebinti ilgu inovacijų sąrašu.

„Tempesta 250“ apžvalgą reiktų pradėti nuo saugumo. Sutikite, kad šiam parametrui ekonominės klasės dušo sistemose skiriama išties per mažai dėmesio. O „Tempesta 250” turi termostatinį maišytuvą su „TurboStat“ technologija, kuri stabiliai palaiko pageidaujamą vandens temperatūrą ir apsaugo nuo staigių jos svyravimų. Įdiegta ir „GROHE SafeStop“ funkcija, ribojanti vandens temperatūrą iki 38˚C. Tai ypač svarbu namuose, kuriuose savarankiškai maudosi, tarkim, vaikai. Kitais atvejais vandens temperatūrą galima reguliuoti padidinant ir iki maksimalios 43˚C.

Dažniausiai nesitiki, kad ekonominės klasės dušo sistemose bus integruotos vandenį taupančios technologijos. O štai „Tempesta 250“ turi „GROHE EcoJoy“, kuri riboja vandens suvartojimą iki 9,5 l/min, o tai padeda sutaupyti iki 40 % sunaudojamo vandens kiekio. Maudydamiesi jūs, ko gero, to net nepajusite ir dėl „GROHE DreamSpray“, kuri užtikrina tolygią vandens srovę iš kiekvieno ir pagrindinio dušo, ir rankinio dušelio purkštuko.

Ir galiausiai – kaip kalbant apie dušo sistemą neatkreipti dėmesio į dušo galvutes? „Tempesta 250“ jų turi dvi. Stacionarios dušo galvos skersmuo yra 250 mm, ir tai optimalus dydis, kad iš jos tekanti „Rain“ vandens srovė apgobtų visą kūną, atpalaiduotų ir leistų pasijusti tarsi stovėtumėt po vasaros lietumi. Didesniam komfortui lietaus galva tvirtinasi ant 180˚ sukiojamos dušo alkūnės.

Gamintojo nuotr./GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250
Gamintojo nuotr./GROHE Tempesta Cosmopolitan System 250

Dušo galva gali būti dviejų formų – apvali arba kvadratinė, ir tai išties dar vienas papildomas pliusas, kai reikia priderinti dušo sistemą prie bendro vonios kambario interjero stilistikos.

O intensyvesniam nusiprausimui skirtas rankinis „Tempesta Cosmopolitan“ dušelis su 100 mm skersmens galva, pro kurią teka ne tik „Rain“, bet ir puikiai muilą ar šampūną išplaunanti intensyvesnė „Jet“ vandens srovė. Rankinis dušelis tvirtinasi ant sukiojamos dušo alkūnės su slankiojančiu laikikliu bei turi 1750 mm „Rotaflex Twisfree“ nesusisukančią dušo žarną, todėl ja itin patogu laisvai naudotis.

Tad neatsitiktinai „Tempesta 250“ dizainas jau sulaukė pripažinimo už stilių ir funkcionalumą tarp architektūros profesionalų – ši dušo sistema 2020 metais pelnė iškart du prestižinius tarptautinius dizaino apdovanojimus – „iF Design Award“ ir „Iconic Award: Innovative Architecture“.

Tad sudėliojus visus „už“ ir „prieš“, „Tempesta 250“ nėra sprendimas „iš bėdos“, bet protingas pasirinkimas, kai už mažiau gauni žymiai daugiau, o vokiška kokybė ir patikimumas – savaime suprantamas dalykas. Tai, pasirodo, įmanoma net ir renkantis dušo sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas