Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 23

Roma su kaimynėmis puoselėja daugiabučio aplinką: net užsieniečiai čia fotografuojasi

Joniškyje gyvenanti Roma Liutkevičienė negalėjo ramiai žiūrėti į apleistą daugiabučio kiemą, todėl kartu su dar dviem kaimynėmis ėmėsi iniciatyvos jį puoselėti. Šiandien moterys didžiuojasi savo nuveiktu darbu ir tikina, kad dabar jų kiemas yra tikras miestelio pasididžiavimas. „Net svečiai iš kitų miestų, užsieniečiai sustoja, fotografuojasi, grožisi“, – sako Roma.
Roma Liutkevičienė puoselėja daugiabučio kiemą
Roma Liutkevičienė puoselėja daugiabučio kiemą / Asmeninio archyvo nuotr.

Roma gyvena daugiabutyje Joniškyje – anot jos, prieš 5 metus visi namai Melioratorių aikštėje buvo renovuoti, o šiemet atnaujintos ir aikštelės, pėsčiųjų takai.

„Aplinką teko tvarkyti savomis lėšomis ir rankomis. Bendru namo sutarimu pradėjome rūpintis aplinka – mes, trys moterytės, ėmėmės iniciatyvos ir taip be jokio atlygio dirbame jau dvejus metus“, – pasakoja R.Liutkevičienė.

Asmeninio albumo nuotr./Roma Liutkevičienė puoselėja daugiabučio kiemą
Asmeninio albumo nuotr./Roma Liutkevičienė puoselėja daugiabučio kiemą

Kaip sako Roma, iš pradžių kiemo situacija buvo itin prasta – dėl to moterys ir nusprendė iš tų, kurie sutiko, surinkti po 10 eurų bei imtis darbų.

„Nusipirkome žoliapjovę, pasodinome 36 pušeles, tris eglutes, 10 įvairių augalų. Įsigijome dvi medines, dėvėtas skulptūras, kurias atnaujinome, – vardija R.Liutkevičienė. – Dabar pas mus labai gražu. Džiaugiasi ne tik mūsų gyventojai, bet ir aplinkiniai. Net svečiai iš kitų miestų, užsieniečiai sustoja, fotografuojasi, grožisi.“

Roma tikina, kad daugiau tokio namo su taip sutvarkytu kiemu miestelyje nėra – moterų prižiūrima aplinka yra tikras Joniškio pasididžiavimas.

„Pušelės dar nedidelės, bet jau stiebiasi – bandysime jas vėliau formuoti. Žolytė nupjauta, – džiaugiasi R.Liutkevičienė. – Seniūnija tik kartą per mėnesį atsiunčia darbuotojus nupjauti žolę, todėl visi namai apaugę. O mes pjauname patys, tad pas mus ideali tvarka.“


Šių metų konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“. Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti „Makita“ akumuliatorinį Bluetooth radiją ir 18V akumuliatorių iš plačiausios pasaulyje akumuliatorinių įrankių sistemos LXT. Radijas veikia nuo akumuliatorių ir AC srovės ir taip pat įkrauna akumuliatorius.

Daugiau apie konkurso sąlygas – ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas