Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 08 16

Šešios alternatyvaus laisvalaikio idėjos, kurias verta išmėginti Palangoje

Ilsėtis Palangoje galima tradiciniu ir alternatyviu būdu. Tradicinis – lėtas ir tingus, orientuotas į paplūdimio pramogas, vietos barus bei gastronomiją. Alternatyvus – dinamiškas, skirtas mėgstantiems aktyvų laisvalaikį po atviru dangumi. Tokiems lankytojams šis pajūrio kurortas šiandien yra paruošęs ne vieną staigmeną.
Palangos vasaros parkas
Palangos vasaros parkas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dviračių trasos

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas

Teigiama, jog vienas geriausių būdų pažinti Baltijos pajūrį – minant dviračio takus. Anot Palangos gido „Palangatic.lt“, bendras per kurortą bei pajūriu nusidriekusių trasų ilgis siekia ne vieną dešimtį kilometrų.

Keliaujant dviračių takais galima pasiekti ne tik šalimais esančius Lietuvos pajūrio miestus, bet ir poilsiavietes, įsikūrusias Latvijos Respublikoje. Dalį populiarių, detaliai aprašytų pajūrio trasų, rasite čia.

Beje, atstumą įveikti galima ne tik dviračiais, bet ir velomobiliais, elektromobiliais, elektriniais (ar mechaniniais) paspirtukais, paspirtukais-čioperiais ar segvėjais – transporto priemonių nuomos pasiūla kurorte yra itin įvairi ir leidžia rinktis kiekvienam pagal poreikius.

Batutai

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas

Palangos vasaros parke, įsikūrusiame netoliese Palangos tilto, veikia didžiulė batutų erdvė, kurios bendras plotas siekia per 500 kv. metrų.

Čia galima išmėginti olimpinį batutą, leidžiantį nuo žemės atsiplėšti net 6 metrus, bei mėtyti kamuolį į specialiai pritaikytus krepšinio lankus. Nors batutų erdvę labiausiai pamėgę yra mažieji, juos išmėginti verta ir suaugusiems.

Taip pat skaitykite: Šokinėjimas ant batuto – nauda sveikatai net didesnė nei bėgiojant

Lynų trasa medžiuose

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Palangos vasaros parkas

Mėgstantiems laipioti ir nebijantiems aukščio Palangos vasaros parkas taip pat siūlo galimybę išmėginti lynų trasą medžiuose.

Tai – idealus variantas pradedantiesiems: keturis lynus čiuožimui bei dvi trasoje esančias rungtis galima įveikti per 20 – 30 minučių be ypatingo fizinio pasiruošimo. Dėl specialios, šioje trasoje įrengtos saugumo sistemos, ja saugiai leistis gali ne tik suaugę, bet ir vaikai.

Jodinėjimas žirgais

Vaizdingais pajūrio maršrutais galima pasigrožėti ne tik keliaujant pėsčiomis, bet ir jojant žirgais arba riedant pakinkyta karieta.

Pajūrio žirgynai siūlo ne tik jojimo pramogas, bet ir individualias pamokas, norintiems daugiau pažinti šią sporto šaką. Ją, beje, išmėginti gali ir mažieji – jiems yra siūlomas jojimas poniais.

Vandenlenčių parkas

Prieš keletą metų duris atvėręs pirmasis vandenlenčių parkas „Wakepark Palanga“ – daugelio lankytojų pamėgta pramogų zona Palangoje. Įsikūręs netoli oro uosto, 3 km nuo miesto centro esančiame karjere, šis parkas garsėja nepaprastai skaidriu vandeniu, kurio temperatūra vasarą pasiekia net 25° C.

Čia taip pat veikia sulčių ir kokteilių baras, yra ruošiami suši, o laisvalaikį galima leisti ne tik įsitaisius didžiulėje terasoje, bet ir hamakuose, pakabintuose virš vandens. Parke laukiame ir tie, kurie niekada nėra išmėginę šios sporto šakos – parke dirbantys instruktoriai gali apmokyti tiek pradedančiuosius suaugusius, tiek ir vaikus.

Žvejyba

Žvejyba nuo Baltijos tilto – vienas populiariausių žūklės taškų Palangoje. Tiek mėgėjai, žvejojantis kartą per metus, tiek ir patyrę žvejai nepraleidžia progos prisigaudyti Baltijos vandenyse plaukiojančio laimikio. Tam tikrais palankiai sezonais žuvies galima parsinešti namo pilnus kibirus!

Svarbu! Žvejojantys neišnuomotose vandenyse turi nepamiršti įsigyti žvejo mėgėjo bilieto, kurį galima užsisakyti Aplinkosaugos leidimo informacinėje sistemoje internetu (arba SMS žinute), taip pat įsigyti kurių prekybos tinklų kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas