Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiami fasadų grožio konkurso „FACadE’24’“ rezultatai

Jau ketvirtą kartą parodoje ARCHzona architektai, projektuotojai, NT vystytojai, interjero dizaineriai bei naujakuriai balsavo „FACadE“ fasadų grožio konkurse, kuris vyko Litexpo parodų rūmuose. Renginio metu projektai varžėsi dviejose – gyvenamųjų pastatų ir visuomeninių, pramoninių ir komercinių pastatų – kategorijose. Iš viso konkursui buvo pateikti 26 realizuoti projektai. Šiemet ARCHzona pritraukė daugiau nei 1200 balsavusiųjų – specialistai savo balsus atidavė labiausiai patikusiam fasadų projektui ir taip padėjo kristalizuoti šių metų pastatų dizaino tendencijas.
Inblum Namas Žvėryne
Inblum Namas Žvėryne / Norbert Tukaj nuotr.
Temos: 2 Konkursas Namai

Konkurso tikslas – parodyti, kad pastato išorinės sienos atlieka ne tik mechaninę ir patalpų mikroklimato palaikymo funkciją: jos turi būti ir vizualiai patrauklios, suprojektuotos pagal šiuolaikines tendencijas, atspindėti kūrėjo individualumą, būti tikslingai pritaikytos prie aplinkos, atsižvelgiant į kasdienius žmogaus poreikius. „Aplink mus sukuriama aplinka prisideda prie gyvenimo kokybės, išskirtinis fasado dizainas traukia akį, o ypač žavi praktiški ir nuosekliai apgalvoti, kontekstualūs ir inovatyvūs sprendimai“, – sako konkurso sumanytojas, žurnalo „Centras“ leidėjas Vytautas Gurevičius.

Gyvenamųjų pastatų fasadų kategorijoje nugalėtojais tapo:

  1. Namas „Juodas“ – 261 balsai. Autoriai: 9 architektai: Jurgita Liubartaitė.
  2. Namas „Gyvenimas tarp medžių“ – 179 balsai. Autoriai: AJ architects: Austėja Jurčiukonytė-Olišauskė.
  3. „Namas Žvėryne“ – 142 balsai. Autoriai INBLUM Architects: Laura Malcaitė, Dmitrij Kudin, Margarita Podagelytė, Ricardo Rodrigues, Renata Mickevičiūtė, Laurynas Liberis.
Lina ADI photography nuotr./Gyvenimas tarp medžių
Lina ADI photography nuotr./Gyvenimas tarp medžių

Komercinių-visuomeninių pastatų fasadų kategorijoje nugalėtojais tapo:

  1. „Aksominės kopos SPA ir apartamentų komplekso Nidoje transformacija“ – 293 balsai, autoriai DO ARCHITECTS: A.Baldišiūtė, S.Grincevičiūtė, G.T.Gylytė, A.Neniškis, M.Steponavičiūtė, G.Aismontas, E.Gelažauskaitė, G.Darškutė, D.Karalius, K.Žiliukas, V.Šimoliūnaitė, S.Buoželytė, G.Tomkevičiūtė, V.Stasiūnas.
  2. Pastatas Kaune, Technikos g. 3, – 127 balsai, autorius arch. Rimas Adomaitis,
  3. Projektas ,,Valhall“ – 93 balsai. Autoriai: Brandsberg Dahls Arkitekter.

„Specialistų išrinktuose projektuose vyrauja išraiškinga objektų architektūra. Gyvenamuosiuose pastatuose – natūralių gamtos atspalvių motyvai, tūrių kompozicijos, ne itin griežtos formos. Dideli langai atveria erdvę į kiemo, gamtos vaizdus, kas suteikia laisvės pojūtį. Komerciniuose pastatuose taip pat vyrauja erdvės atvirumas, tačiau čia pasirenkamos griežtos, besikartojančios formos. Nors pastatų paskirtis skirtinga, projektuose siekiama harmonijos, erdvės ir tvarkos pojūčio“, – pabrėžia organizatoriai.

„FACadE’24“ konkurso rėmėjai ir partneriai – aliuminio langų, durų ir fasadų profilių gamintoja Reynaers Aluminium ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA). ARCHzona – nuo 2016 metų Pasaulinės architektų dienos proga spalio pradžioje organizuojamas specializuotas renginys išskirtinei architektų, interjero dizainerių, projektuotojų ir naujakurių auditorijai.

Daugiau informacijos archzona.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas