Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 21

Smegenų mankšta prieš mokyklą: žaidimai lietingoms dienoms

Išsidūkę, išsilakstę ir išsiilsėję vaikai netrukus rinksis mokyklose, kur jų lauks nauji vadovėliai ir žinių kalnai. Tačiau kaip į vėjo išpustytas galvas tikslingai nukreipti tuos žinių srautus, kad jie, įėję pro vieną ausį, neišeitų pro kitą? Mažiesiems išdykėliams labai padėsite, jei kasdien rasite valandėlę laiko smagiam stalo žaidimui.
Žaidimas
Žaidimas / 123RF.com nuotr.

Dėlionė

123RF.com nuotr./Žaidimas
123RF.com nuotr./Žaidimas

Dėlionė – visai neblogas laiko praleidimo būdas, kai už lango lyja, tuo pačiu skatinantis mąstymą. Kol akys ieško tinkamų spalvų ir formų, smegenys irgi netinginiauja. Svarbiausia – rasti dėlionę, kuri vaikui būtų įdomi.

Kokia tavo strategija?

123RF.com nuotr./Žaidimas
123RF.com nuotr./Žaidimas

Strateginiai ir logikos žaidimai – ne tik malonus, bet ir naudingas laiko praleidimo būdas. Žaisdami galite vaiką daug ko išmokyti bei pasidalinti savo patirtimi, taip pat geriau suprasti jo pomėgius, kas padės nukreipti atžalą tinkama linkme renkantis būrelius.

Kartu prie stalo

123RF.com nuotr./Žaidimas
123RF.com nuotr./Žaidimas

Stalo žaidimai – mėgstamas vaikų užsiėmimas, tad gali virsti puikiu masalu norint nuvilioti mažąjį nuo kompiuterio. Žaisdami patirsite ne tik daug teigiamų emocijų, bet ir ugdysite mažųjų kantrybę, lavinsite vaizduotę ir sumanumą.

Seni geri žaidimai

Taip, tai šaškės ir šachmatai, dulkintys tikriausiai kiekvienų namų kokiame

nors pamirštame stalčiuje. Rekomenduojame juos surasti, nupūsti dulkes ir praleisti ne vieną smagų vakarą kartu. Tuo pačiu išmokysite vaiką ne tik laimėti, bet ir pralaimėti – patikėkite, ši patirtis mokykloje labai pravers.

123RF.com nuotr./Žaidimas
123RF.com nuotr./Žaidimas

Kūrybiškai

123RF.com nuotr./Žaidimas
123RF.com nuotr./Žaidimas

Gal jūsų vaikas labai mėgsta kurti įvairias istorijas? Pasakotojo patirtį padės lavinti kūrybiškumo žaidimas, kuriame metus kauliuką su paveiksliukais reikia spontaniškai kurti ir pasakoti. Šis žaidimas labai padės ir tiems, kurie mano, jog pasakotojo talento nebuvo jo apdovanojimų krepšelyje.

Kuriuo keliu eiti?

123RF.com nuotr./Kelių eismo taisyklės
123RF.com nuotr./Kelių eismo taisyklės

Prieš mokyklą patiems mažiausiems labai pravartu prisiminti kelių eismo taisykles. Juk daugeliui į mokyklą teks keliauti patiems ir pakeliui lauks ne viena sankryža ir perėja. Taisyklės geriausiai įsimenamos žaidžiant, tad paieškokite tinkamo žaidimo ir nepagailėkite tam likusių iki rugsėjo vakarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas