Pirmiausia jums reikės spalvotų gėlių žiedlapių – Lietuvos pievose nesunkiai rasite dobilų, ramunių, rugiagėlių ir kitų spalvotais žiedais viliojančių gėlių (įsitikinkite, kad gėlės prieš tai nebuvo išpurkštos cheminėmis medžiagomis, o jei nesate tikros, ledo kubelius su jais galite naudoti balto vyno ar šampano buteliams atšaldyti). Taip pat galite naudoti įvairius vaisius ir uogas – mėlynes, braškes, vyšnias, citrinas, apelsinus. Kuo ryškesnės spalvos, tuo ledo kubeliai smagesni!
Keli paprasti pavyzdžiai: vandens stiklinei pagražinti puikiai tiks kubeliai su mėtos lapeliais, citrina, ramunėmis, levandomis, šaltąją arbatą papuoš kinrožių ar obelų žiedai, o toniką – balti šeivamedžio žiedai ir agurkų gabalėliai.
Kaip pasigaminti:
1. Nutraukite žiedlapius ir vaisius, pastaruosius supjaustykite.
2. Į ledo kubeliams šaldyti skirtą indą išdėliokite žiedlapius ir vaisius. Būkite drąsios ir kurkite spalvų kompozicijas!
3. Palikite šaldymo kameroje, kol ledo kubeliai visiškai sustings.
4. Geriausia papuošti skaidrius gėrimus ir kokteilius – taip išryškės kubelių spalvos.
Tekstas Dalios Smagurauskaitės