Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 23

Su suknelėmis pozuojantis modelis Lukas: „Suknelė manęs, kaip vyro, nesumenkina“

Lukas Svirplys prieš kelerius metus iš vienkiemio atvyko gyventi į sostinę ir užkariavo lietuvių mados pasaulį. Tačiau tai jam netrukdo vieną dieną padėti tėvams melžti karves ar vairuoti traktorių, o kitą jau pozuoti žurnalų fotosesijose. L.Svirplio nuotraukose netrūksta prabangos ir elegancijos, o kartais modelis prieš objektyvą dėvi ir sukneles. „Drabužiai neturi turėti lyties“, – laidoje „Tikri gyvenimai – tikros istorijos“ sako Lukas.

Modelis ir kūrybos projektų vadovas Lukas užaugo vienkiemyje, kuriame, kaip pats sako, buvo savas Seimas, Vyriausybė, įstatymai ir taisyklės. Vis dėlto ten sukaupti įgūdžiai padeda vaikinui šiandieniniuose darbuose.

„Vienkiemyje turėjome karvių, avinų, vištų, patys apsirūpindavome kuro žiemai. Esu ant stalo melžęs ožką ir žinau, kaip reikia skiepyti vaismedžius, o traktorių išmokau pirmiau vairuoti nei automobilį. Jeigu to nemoki, ten nelabai gali išgyventi“, – pasakoja L.Svirplys.

Dar gyvendamas gimtajame mieste, Lukas vartydavo nemažai mados žurnalų, žiūrėdavo laidas ir stebėdavo, kaip gyvena modeliai. Visada norėjęs tai išbandyti pats, vaikinas nesudvejojo pamatęs skelbimą apie vykdomą modelių atranką. Ten išbandęs savo jėgas, Lukas tapo modeliu, o dabar prieš objektyvą kartais stoja ir su moteriškomis suknelėmis.

„Kiekvienas savyje turime vyro, moters, vaiko vaidmenį ir turbūt dizaineriai galvoja, kad mano asmenybė gali prisitaikyti prie drabužio. Atrodo, jog dėvima suknelė būna pasiūta būtent man. Aš, kaip modelis, įsijaučiu ir papildau suknelę. O kartu tai yra mano manifestas, kad drabužiai neturi turėti lyties. Suknelė manęs, kaip vyro, nesumenkina, o kaip tik suteikia įdomių pojūčių, laisvės. Prisimenu, per savo gimtadienį esu dėvėjęs suknelę, o kartais taip išeinu į gatvę. Tai priklauso nuo mano pajautimo – jeigu šiandien tokia nuotaika, aš taip ir eisiu“, – aiškina L.Svirplys.

Anot Luko, Lietuvoje žmonėms reikia drąsos net norint į gatvę išeiti ryškiai apsirengus, kadangi neretai galima susidurti su kreivais praeivių žvilgsniais. Pačiam L.Svirpliui dėl savo išvaizdos viešumoje kartais tenka išgirsti ir kandžių replikų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas