Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 08

Tarp džinsinių portretų Klaipėdoje – ir Ukrainos prezidento veidas

Lietuviams nebereikalingi džinsai ketvirtadienį atgims tekstiliniais portretais: nuo menininko Jono Meko ir poeto Vytauto Mačernio iki Ukrainos prezidento Volodymiro Zelenskio ir šimtų ciklopų, nebyliai viena akimi stebinčių aktualijas.
Vytauto Mačernio portretas iš džinsinio audinio
Vytauto Mačernio portretas iš džinsinio audinio / Parodos rengėjų nuotr.

Ketvirtadienį, 17 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje I a. ekspozicinėje erdvėje lankytojams atveriama atliekų kultūros puoselėtojos, tekstilės menininikės Mildos Paukštės darbų paroda „VEID-as, DIEV-as ir -as“.

Iš džinsų sukurtų portretų ir objektų paroda kvies akyliau įsižiūrėti į pažįstamus ir nepažįstamus veidus, apmąstyti savo santykį su jais, bei, galiausiai, atidžiau pažvelgti į save kaip asmenybę ir vartotoją.

„Per pastaruosius metus sukarpiau tūkstančius nebereikalingų džinsų – ir vienumoje, ir bendraudama dirbtuvėse su daugybe kitų žmonių įvairiausiomis temomis. Ir kas iš to? Mano atsakymai – dešimt objektų, kuriuos pristatau parodoje“, – vietos intrigai palieka autorė.

Parodos organizatorių nuotr./Jono Meko portretas
Parodos organizatorių nuotr./Jono Meko portretas

Du iš parodoje Klaipėdoje eksponuojamų darbų praėjusiais metais buvo pristatyti pavieniui: džinsinis poeto Vytauto Mačernio portretas puošė Poezijos pavasario šventę Prezidentūros kieme Vilniuje, o portretas botanikui Jurgiui Ambraziejui Pabrėžai atminti tapo Žolinių dienos staigmena panevėžiečiams.

Klaipėdoje pristatomus tekstilinius kūrinius pratęs vaizdo siužetai, o žiūrovai galės savo rankomis prisiliesti prie kūrybinio proceso.

Paroda „VEID-as, DIEV-as ir -as“ bus eksponuojama iki liepos 8 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas