Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 10

Tarptautinį pripažinimą pelsiusi britų drama „Visi sutvėrimai – dideli ir maži“ grįžta į Epic drama su nauju sezonu

Daug dėmesio sulaukusi klasikinių Jameso Herrioto memuarų apie Jorkšyro kaimo veterinarą TV adaptacija „Visi sutvėrimai – dideli ir maži“ (All Creatures Great and Small) grįžta su antruoju sezonu ir visi apie tai kalba!
„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“
„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“ / Epic drama nuotr.

2020 m. pirmasis širdį virpinančios britų dramos sezonas sulaukė puikių atsiliepimų ir sumušė Jungtinės Karalystės 5 kanalo reitingų rekordus. Džiaugiamės, kad 2021 m. antrasis sezonas, kurio premjera Jungtinėje Karalystėje įvyko visai neseniai, jau sulaukė sėkmės ir 5 žvaigždučių įvertinimų! Televizijos kritikai Didžiojoje Britanijoje serialą vadina „raminančiu Jorkšyro arbatos puodeliu" ir „labai reikalingu TV balzamu, dabar, kai sparčiai artėjame prie postpandeminio gyvenimo etapo". Antrojo „Visų sutvėrimų – didelių ir mažų" sezono premjera bus rodoma tik per Epic Drama kanalą penktadieniais, 21.15 val. nuo lapkričio 12 d. Žiūrovai gali tikėtis dar daugiau žavių istorijų apie spalvingą 1930-ųjų Jorkšyro ūkininkų, gyvūnų ir miestiečių gyvenimą.

Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“
Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“

Naujajame sezone, kurį prodiusuoja BAFTA ir Auksinio gaublio apdovanojimus pelniusi prodiuserių kompanija „Playground", gerai žinoma britų aktorė Patricia Hodge („Miranda", "Labai angliškas skandalas") vaidina ponią Pumphrey, žaviai ekscentrišką išpuoselėtos pekinų veislės kalytės Tricki Woo šeimininkę. Nicholas Ralphas vėl vaidina jauną kaimo veterinarą Jamesą Herriotą, Samuelis Westas („Ponas Selfridžas“, „Česilio paplūdimy“) – netradicinį Jameso mentorių – Siegfriedą Farnoną, Anna Madeley („Žmogžudys tarp mūsų („Deadwater Fell“), „Patrikas Melrouzas“) – Skeldeilo namų matriarchę ponią Hall, Callumas Woodhouse'as („Durelų šeima“) – paklydusį Siegfriedo brolį Tristaną Farnoną, o Rachel Shenton („Sukeisti gyvenimai“, „Baltas auksas“) – nepriklausomą vietos ūkininko dukterį Helen Alderson. Taip pat – Dorothy Atkinson („Mama", „Kvieskite akušerę"), vaidinanti Dianą Brompton, kurios ugninga prigimtis patraukia Zygfrydo Farnono dėmesį vietos bažnyčios salės šokiuose, ir Jamesas Fleetas („Diblio vikaras", „Belgravija"), vaidinantis pulkininką Merricką – įspūdingą kariškį ir vietos ūkininką.

Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“
Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“

Į antrąjį sezoną taip pat sugrįš Matthew Lewisas („Hario Poterio“ filmai, „Plėšiko gatvė“), vaidinantis Hju Hultoną, kuris po staiga nutrūkusios jo ir Helenos Alderson sąjungos grįžta į Darubį. Cleo Sylvestre („Daktarai") grįžta vaidinti ponios Chapman, kurią žiūrovai paskutinį kartą matė kalėdinėje serijoje, kai Chapmanų kalytė Suzie atsivedė didelę šuniukų vadą. Į serialą taip pat grįžta Kriss Dosanjh („Gydytojai", „Karūnavimo gatvė“ ), vaidinantis Džordžą Pandį, Skeldeilo namų veterinarijos praktikantų konkurentą dėl miestiečių ir jų brangiųjų gyvūnų lojalumo bei verslo.

Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“
Epic drama nuotr./„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“

„Visi sutvėrimai – dideli ir maži“ yra nesenstanti klasika, kurią ir toliau dievina ištisos kartos. Originalus BBC serialas, sukurtas pagal Jameso Herrioto knygas, o 1978-1990 m. buvo parodyta net 90 serialo serijų! Knygos parduotos 60 milijonų egzempliorių tiražu visame pasaulyje ir tapo pasauliniu kultūros reiškiniu, turinčiu ištikimų gerbėjų visame pasaulyje. J. Herrioto kuriamas pasaulis ir dvasia yra labai reikalingas priešnuodis šiuolaikiniams sunkumams. Tai primena mums visiems, kad priklausydami bendruomenei tampame kažkuo didesniu už mus pačius.

Antrąjį „Visi sutvėrimai – dideli ir maži“ sezoną, kurio premjera įvyks lapkričio 12 d., sudarys šešios serijos ir speciali kalėdinė serija.

Daugiau informacijos rasite Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas