Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 03

Tatuiruočių meistras veikiausiai pasiekė rekordą: pasigrožėkite originaliais darbais

18 valandų ir per jas išpaišytų 15 tatuiruočių – toks rekordas, panašu, nuguls į Lietuvos rekordų knygą. Tarp klaipėdiečio Danieliaus Djačkovo išpieštų tatuiruočių – ir portretai, ir simboliai. Vienas klaipėdietis pasakoja tarp dalyvių atsidūręs visai netikėtai – vos išvydęs tatuiruotės eskizą, nusprendė, jog ji skirta būtent jam. Rekordas – ne tik išbandymas, bet ir dosnumo išraiška. Per „Ilgiausią tatuiruočių dieną“ surinkta apie 4 500 eurų, kuriuos tatuiruotes darę meistrai padovanojo vėžiu sergančiais vaikais besirūpinančiai asociacijai „Paguoda“.
D.Djačkovo per vieną dieną atliktos tatuiruotės.
D.Djačkovo per vieną dieną atliktos tatuiruotės. / Asmeninio arch. nuotr.

„Pradėjau devintą ryto, o baigiau 2.37 min. Supratau, kad daugiau tatuiruočių nebūčiau padaręs“, – sako tatuiruočių meistras Danielius Djačkovas.

Dirbdamas su pertraukomis, jis per 18 valandų išpaišė ir didesnes, ir mažesnes tatuiruotes. Prie vienų užtruko apie tris valandas, o prie smulkesnių – po valandėlę.

„Kadangi pirmą kartą nustačiau tokį rekordą, jį kažkam reikės pamušti“, – sako D.Djačkovas.

Visa užfiksuota medžiaga perduota agentūrai „Factum“, kuri turėtų įtraukti į rekordų knygą šį įvykį kaip „Ilgiausią tatuiruočių dieną“. Iki šiol tokio rekordo niekas nebuvo siekęs, tad jį užfiksuoti kliūčių neturėtų kilti.

Asmeninio arch. nuotr./D.Djačkovas ir jo išpieštos tatuiruotės
Asmeninio arch. nuotr./D.Djačkovas ir jo išpieštos tatuiruotės

Menas ant kūno

Viena įdomesnių tatuiruočių, užstrigusių meistro atminty, – raidės „KLAI“ ir greta nupaišyta pėdutė. Visa tai atspindi miestą – Klaipėdą.

„Man sunku vertinti tatuiruotes, nes esu meistras. Geriausiam draugui dariau krikšto dukros ir jos sesers portretėlius pagal nuotrauką, kuri miela, gražiai atrodo, tarsi polaroido nuotrauka ant odos.

Studijoje tądien darbavosi iš viso keturi meistrai. Vienas jų, Dainius Skinderis, nupiešė eskizą, mintyse jam gimusį išvakarėse. Jau už pusvalandžio prie durų stovėjo klaipėdietis Mantas Pažereckas, supratęs, kad būtent tokia tatuiruotė turi nugulti ant jo kojos.

„Tai antra tatuiruotė. Ji nebuvo mano sugalvota. Iš tikrųjų viskas įvyko labai greitai. Buvo planas kada nors darytis, gal ant kitos kojos, bet tiesiog kavos pertraukėlei prisėdęs pamačiau eskizą ir taip jau nutiko – čia ir dabar. Nuo pamatymo, tatuiruotės paskelbimo iki kol atsidūriau salone buvo gal pusvalandis, – pasakojo Mantas.

– Čia du viename – patiko tatuiruotės idėja ir ši akcija, skirta vaikams ligoniukams. Žinoma, galima prisidėti ir taip, paaukoti, bet tai simbolizuoja, dėl ko darei tatuiruotę.

Dalyvauju vienokiuose ar kitokiose akcijose, siunčiu, prisidedu, nuo įmonės paaukojam projektui, bet šiuo atveju buvo tatuiruotė, kurioje esantys piešiniai simbolizuoja viltį, palydovą, yra švyturio motyvas.“

Asmeninio arch. nuotr./Simboliška tatuiruotė su švyturiu.
Asmeninio arch. nuotr./Simboliška tatuiruotė su švyturiu.

Nuo pamatymo, tatuiruotės paskelbimo iki kol atsidūriau salone buvo gal pusvalandis.

Tatuiruočių diena buvo ir intensyvi, ir dosni. Siekdami prisidėti prie vėžiu sergančiu vaikų, kuriuos globoja asociacija „Paguoda“, stovyklos, keturi meistrai surinko 4 500 eurų. Norėjusių prisidėti prie ligoniukų poilsio buvo ir iš užsienio, ir iš Lietuvos.

Tatuiruočių studijoje buvo galima įsigyti ir megztukų, kuriuos skyrusi autorė taip pat pinigus paaukojo vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas