Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 24

Vaiko kambario projektas: pirmasis Inesos bandymas sulaukė ovacijų

Vaiko kambario interjeras tėvams kelia bene daugiausia rūpesčių. Kaip dažyti sienas? Kokius baldus pasirinkti? Kaip suderinti spalvas? Juk vaikas augs ir vėliau jam galbūt visai nepatiks tai, kaip atrodo kambarys. Visgi svarbiausia kuriant dabartinė emocija ir paties vaiko norai, kuriuos jis gali išsakyti savo tėvams.
Inesos sukurtas vaiko kambario dizainas
Inesos sukurtas vaiko kambario dizainas / Asmeninio archyvo nuotr.

Inesa Rogožienė dukrytės kambarį pavertė tikra gamtos oaze, kur vyrauja ramios spalvos ir akį traukiantys piešiniai ant sienų.

„Kambarys jau buvo įrengtas, tačiau sienos buvo neįdomios. Aš pati nesu mėgėja piešinių ir perkrautų kambarių, tačiau ilgainiui pastebėjau, kad mano dukra labai susidomėjo žirafos formos ūgio matuokliu.

Supratau, kad jai bus kur kas smagiau ir įdomiau gyventi kambaryje su piešiniais. Taip ir kilo mintis išpiešti kambario sienas, tik reikėjo sugalvoti ką, kad nebūtų kaip pas visus, taip pat, kad nebūtų pernelyg sudėtinga“, – juokauja Inesa, idėją radusi Pinterest platformoje.

Moteris sako, kad jai patinka menas, ji yra baigusi meno mokyklą, todėl šis projektas buvo puiki proga išbandyti savo jėgas. Inesa pabrėžia, kad tokie piešiniai yra įveikiami visiems, net ir manantiems, kad nepavyks ar neturintiems patirties. „Reikia tik žinoti, kaip perkelti piešinį ant sienos nepažeidžiant mastelio. Žmonės dažnai tam pasitelkia projektorius, o aš, kadangi jo neturėjau, pasirinkau susibraižyti lentelę kvadratėliais – tai ir buvo vienas iš didžiausių darbų“, – sako Inesa.

Asmeninio archyvo nuotr./Inesa išpiešė vaikų kambario sienas
Asmeninio archyvo nuotr./Inesa išpiešė vaikų kambario sienas

Paklausta, ar rezultatas patenkino lūkesčius, Inesa sako, tikrai taip: „Mačiau, kaip reaguoja dukra ir tai man buvo didžiausias džiaugsmas. Ji šiame etape užduoda labai daug klausimų, todėl ant sienų esantys piešiniai kasdien sulaukia labai daug dėmesio.

Tačiau kuriant buvo visokių niuansų, kurių aš būčiau išvengusi, jeigu tai būtų mano antras darbas. Buvo dalykų, kurių nežinojau, pavyzdžiui, kaip tinkamai užklijuoti dažymui skirtą juostelę, kad nesubėgtų dažai ir pan. Todėl iššūkių piešiant tikrai buvo, nors, kaip sakau, viskas pataisoma ir įveikiama, tad noriu paraginti visus bandyti“, – pataria Inesa.

Moteris priduria, kad rinkdamasi priemones ir dažus, kuriuos pasitelkė piešiniams, yra dėkinga už pagalbą parduotuvės konsultantui, kuris ne tik patarė, ką rinktis piešimui ant sienos, bet ir davė naudingų patarimų.

Inesa pasakoja, kad laiko, kiek užtruko piešdama, negalinti tiksliai įvardinti, kadangi dirbo pagal galimybes: „Tad tikrai sunku pasakyti, kiek būčiau užtrukusi, jeigu būčiau dirbusi nuo ryto iki vakaro pagal darbo valandas. Beje, piešinys ant sienos dar nėra galutinis. Man patinka švarios sienos ir man buvo sunku priprasti prie piešinių. Nusprendžiau, kad kai akys pripras, aš jį papildysiu. Remiantis pirmine idėja, ant sienų dar turėtų išdygti oro balionai, tačiau esu tame etape, kai man atrodo gana“, – juokiasi Inesa.

Asmeninio archyvo nuotr./Inesa išpiešė vaikų kambario sienas
Asmeninio archyvo nuotr./Inesa išpiešė vaikų kambario sienas

Moteris prideda, kad visą darbą atlikusi viena, tad jai šis projektas yra asmeninis pasididžiavimas, kuris, beje, sulaukė ir daug palaikymo feisbuko grupėje „Prieš ir po“. „Kadangi mačiau, kokie grandioziniai darbai keliami į šią grupę, džiaugiuosi, kad ir mano projektas buvo pastebėtas. Komentarai tikrai buvo malonūs ir įkvepiantys, palaikymo sulaukti išties nuostabu! Bet manau, kad artimiausiu metu panašius projektus atidėsiu neribotam laikui“, – juokiasi Inesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas