Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31

Vaikų dienai – specialios laidos: pokalbiai su specialistais, projekto „Talentingi vaikai“ dalyvių apdovanojimas

Birželio 1-ąją minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, skirta priminti visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises, ugdyti sveiką, dvasišką, humanišką, morališkai atsakingą asmenybę. Ta proga 15min studijoje vyks net trys pokalbiai su specialistais vaiko teisių ir pareigų šeimoje, kūrybiškumo ir talento ugdymo bei emocinės ir psichologinės sveikatos puoselėjimo klausimais, apdovanosime projekto „Talentingi vaikai“ dalyvius.
Talentingi vaikai Share
Talentingi vaikai Share

Žmogaus polinkis į tam tikrą veiklą pradeda ryškėti dar vaikystėje. Kai vaikas mažas, natūralu, kad už jo vystymąsi, ugdymą atsakingi tėvai. Jie lemia, kiek skleisis vaiko kūrybiškumas ir kas nutiks su jo talentu – bus puoselėjamas ar užslopintas.

10 val. su VDU Psichologijos katedros lektore, socialinių mokslų (psichologija) daktare Jurga Misiūniene pasikalbėsime apie tai, kaip ugdyti vaikų kūrybiškumą ir padėti skleistis talentui, kaip jį pastebėti ir jo nenugesinti? Kaip tėvams, stengiantis puoselėti atžalos talentą, neatimti iš vaiko vaikystės?

Asmeninio archyvo nuotr./Jurga Misiūnienė
Asmeninio archyvo nuotr./Jurga Misiūnienė

12 val. su socialinių mokslų daktare, edukologe, ikimokyklinių ugdymo įstaigų steigėja, knygų apie ugdymą autore Austėja Landsbergiene kalbėsime apie vaiko teises ir pareigas šeimoje: ką turėtų žinoti ir į ką dėmesį atkreipti tėvai? Kokios yra tos teisės ir pareigos, nuo kada vaikams reikėtų pradėti diegti tai, kad augdami jie turės tam tikrų atsakomybių? Kokias klaidas daro tėvai, auklėdami vaikus? Ar geras sprendimas vaikui leisti viską ir kaip tai gali atsiliepti vėlesniame jo gyvenime?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Austėja Landsbergienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Austėja Landsbergienė

14 val. 15min studijoje viešės asociacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ meno vadovė Indrė Mickevičiūtė-Petrauskienė, su kuria kalbėsimės apie vaikų emocinę gerovę: kaip pasitelkiant humorą padėti sudėtingą gydymą patiriantiems vaikams turėti džiaugsmingesnę kasdienybę? Kaip atrodė klounų ir vaikų susitikimai, rengiant juos nuotoliniu būdu? Kaip kurti virtualų ryšį ir net per ekraną gebėti perduoti šilumą? Kaip klounados triukai šiuo metu kiekvienam mūsų gali padėti palaikyti emocinę higieną?

Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Mickevičiūtė-Petrauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Mickevičiūtė-Petrauskienė

Pašnekoves studijoje kalbins 15min GYVENIMO žurnalistė Indrė Pepcevičiūtė.

Tarptautinė vaikų gynimo diena taps ir projekto „Talentingi vaikai“ kulminacija. Visus 15min portale aprašytus jaunuosius talentus pasieks saldžios saldainių fabriko „Rūta“ dovanos, o paskutinės transliacijos pabaigoje išrinksime penkis laiminguosius, kuriems atiteks projekto rėmėjo „Anvol“ stalo žaidimai.

Birželio 1-ąją portale 15min lauks ir specialus rubrikos „Ar žinai?“ redaktoriaus Ugniaus Antanavičiaus paruoštas testas apie Lietuvos talentingus vaikus ir jų pasiekimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas