Liutauras Čeprackas siūlo išbandyti:
► Ryžių formos makaronų salotos su moliūgu, šalavijais ir graikiniais riešutais
Produktai:
• 200 g ryžių formos makaronų,
• 300 g moliūgo,
• 30 ml alyvuogių aliejaus,
• ryšulėlis šviežių šalavijų,
• 80 g smulkintų graikinių riešutų,
• 60 g sviesto,
• 3–4 smulkinto česnako skiltelės,
• druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Kaip ruošti:
1. Makaronus išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Išvirusius nukoškite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pamaišykite.
2. Palikite pastovėti. Tuo metu pasiruoškite kitus ingredientus.
3. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir kepkite alyvuogių aliejuje ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kapotus šalavijus su česnakais, kaitinkite keptuvę, kol sviestas išsilydys (kepinti nereikia). Sviestui įkaitus, sudėkite graikinius riešutus, pakaitinkite dar minutę. Tada sudėkite keptus moliūgus ir išvirtus makaronus, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir jau galite tiekti. Skanaus!